BCT Architecten wint aanbesteding ROC Friese Poort – Aanbestedingsnieuws

BCT Architecten wint aanbesteding ROC Friese Poort

Na een intensief samenwerkingstraject heeft BCT samen met JOUS architecten en The ArchiTech Company de aanbesteding voor de nieuwbouw van gebouw D op de campus van ROC de Friese Poort gewonnen. Dat meldt het Architectenbureau BCT, op de eigen website. Vorige week werd l bekend dat de gemeente Smallingerland hiervoor ruimte maakt in het bestemmingsplan voor het gebied.

©Smallingerland 2023

De architect, Walter Kemperman:

Een kroon op de campus is in onze visie niet het gebouw alleen. Het gaat ook om de beleving naar het gebouw toe. De boulevard is een plek waar studenten elkaar ontmoeten, maar ook de ruggengraat van deze campus. In ons visieontwerp sluit het gebouw aan bij de overige gebouwen, mede dankzij de horizontale banen.

 

Smallingerland meldt over de inkoop:

Het huidige gebouw D, grotendeels gebouwd in de jaren zestig van de vorige eeuw, kan worden vervangen door een nieuw schoolgebouw dat beter aansluit bij het mbo van nu en de toekomst.

 

Met deze update is de campus in Drachten straks helemaal klaar. In de afgelopen jaren zijn hier al drie gebouwen neergezet, die passen bij de opleidingen die er zitten. In gebouw D zitten nu creatieve en enkele economische opleidingen, waaronder horeca.

In een nieuw gebouw kan horeca meer ruimte krijgen om – zo is een optie – veel beter gasten van buiten te ontvangen. Gebouw D paste ook niet meer in de ambities van Firda op het gebied van duurzaamheid. De planning is er nu op gericht dat het nieuwe schoolgebouw naast het huidige wordt gebouwd. Als de nieuwbouw klaar is, kunnen zo’n duizend studenten verkassen uit gebouw D. Het streven is om vanaf 2026 verder te gaan in een fraai en vooral passend nieuw gebouw.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *