Bartosz, Alten en SQS winnen aanbesteding NS Test Center – Aanbestedingsnieuws

Bartosz, Alten en SQS winnen aanbesteding NS Test Center

Bartosz, Alten en SQS, zijn door de NS geselecteerd als preferred supplier voor het leveren van testprofessionals. De combinatie gaat het testen en de controle van softwarekwaliteit leveren, voor drie jaar. SQS werkt ook voor de Deutsche Bahn en het Zwitserse spoorbedrijf. Bartosz komt uit Veenendaal en levert testdiensten, net als het Eindhovense Alten.

Het gaat om een raamovereenkomst zonder afnameplicht voor drie (3) jaar met drie (3) leveranciers die in staat zijn testprofessionals te leveren ten behoeve van het Test Competence Center (TCC) te leveren. (Een centrum voor software development.) De aanbesteding is op TenderNed aangekondigd en verliep via het NS Procurement Support Platform.

Bij de NS is het TCC een nieuwe afdeling binnen het domein ICT, verantwoordelijk voor het testen van alle ICT die NS gebruikt. Testmanager Bart Broekman zegt hierover op de NS Website:

“Testen wordt heel serieus genomen binnen NS, vandaar ook de oprichting van het TCC. In veel organisaties is het testen van systemen en software een beetje versnipperd. NS heeft een centrale aanpak en investeert veel in testen. Een vakkundige testorganisatie is onmisbaar in een groot bedrijf als NS. Software regelt allerlei zichtbare processen, zoals incheckpaaltjes, kaartautomaten en reizigersinformatie. Als er problemen zijn op ICT-gebied, dan zijn daar meteen duizenden mensen de dupe van.”

Zie de aanbesteding op:

https://www.tenderned.nl:443/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting.xhtml?aankondigingId=84261

en tevens:

https://werkenbijns.nl/nieuws/nieuw-test-competence-center-laat-ns-systemen-excelleren/

Zie ook:

Preferred supplier bij de NS

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *