Rijkswaterstaat wil aan Lock to Twente (Croon, TBI) verbouw sluis Eefde gunnen – Aanbestedingsnieuws

Rijkswaterstaat wil aan Lock to Twente (Croon, TBI) verbouw sluis Eefde gunnen

Rijkswaterstaat is voornemens de bouw van de tweede sluis bij Eefde te gunnen aan de combinatie aannemers Lock to Twente.  L2T is een samenwerking tussen TBI PPP (expertise en kapitaal), Mobilis|TBI (civiele techniek) en Croon Wolter & Dros (elektrotechniek), behorend tot de groep TBI (Techniek, Bouw en Infra). Rijkswaterstaat heeft de gegadigden 28 oktober het gunningsvoornemen gestuurd. Op 1 november staat nog niets van de gunning op TenderNed, zo blijkt uit een onderzoek van de redactie van Aanbestedingsnieuws.

Om het huidige capaciteitsprobleem van de sluis Eefde op te lossen en te zorgen voor een vlotte, betrouwbare en veilige verkeersafwikkeling over het Twentekanaal, moet er een 2e kolk te worden ontworpen en aangelegd. Parallel loopt een opdracht om de Twentekanalen te verruimen, zodat de havens en bedrijven in Lochem en Twente bereikbaar worden voor grotere schepen. De opdracht omvat naast de bouw van een kolk en onderhoud van de bestaande kolk, ook de aanleg van een middeneiland, het aanleggen van ligplaatsen, het aanpassen van de wegverbinding en het aanleggen en onderhouden van een brug en het renoveren van een bediengebouw.

Het in gebruik nemen 2e kolk Eefde uiterlijk 31 oktober 2020 en de onderhoudsfase is 27 jaar na beschikbaarheidsdatum.

De opdracht is een dag voor de deadline gerectificeerd. I.v.m. een storing van TenderNed is de datum van “Uiterlijke ontvangst van deelnemingsaanvragen” verschoven van 30 maart 2016 naar 31 maart 2016 17:00 uur.

De ruimte voor de sluis is vrijgemaakt met het kappen van bijna 375 bomen. Bij de emvi-aanbesteding konden extra punten verdiend worden op duurzaamheid. Zo bericht Rijkswaterstaat:

 In het geval van de aanbesteding voor Sluis Eefde konden de gegadigden extra punten verdienen met aanvullende ideeën en oplossingen die bijdragen aan ‘duurzaamheid’ en aan ‘een tevreden gebruiker’, ‘een tevreden omgeving’ en ‘een tevreden beheerder’.

Zie verder ‘Lock to Twente’ bouwt tweede sluis Eefde

http://www.schuttevaer.nl/nieuws/havens-en-vaarwegen/nid25563-lock-to-twente-bouwt-tweede-sluis-eefde.html

http://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/twentekanalen-uitbreiding-sluis-eefde/

En TenderNed: https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/c247aa02765ac9c78f78713057043d8c/cid/120458

Bron afbeelding: Persbericht Rijkswaterstaat,

http://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/nieuws/nieuwsarchief/p2016/10/voorlopige-gunning-uitbreiding-sluis-eefde-aan-combinatie-lock-to-twente.aspx

eefdeprscr011116

1 thought on “Rijkswaterstaat wil aan Lock to Twente (Croon, TBI) verbouw sluis Eefde gunnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *