Bancontact wint aanbesteding geldautomaten Brusselse metro – Aanbestedingsnieuws

Bancontact wint aanbesteding geldautomaten Brusselse metro

Laatst geupdate op maart 17, 2023 door redactie

Bancontact heeft een aanbesteding gewonnen voor bankautomaten in de omgeving van de Brusselse metrostations, MIVB. Het gaat in totaal om 30 stations. MIVB staat voor Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel

©MIVB 2022

In verband met het verlopen van de looptijd, had het MIVB een aanbesteding voor een nieuwe exploitant uitgeschreven. De volgende periode duurt 11 jaar. Bancontact is een consortium van ING, BNP, Belfius en KBC. Voor hen haalde Batopin het contract binnen onder de merknaam Bancontact. ​

Het is daarmee in België mogelijk om te betalen met een bankkaart bij de OV-chippaal.

“Je kan vanaf nu contactloos betalen op het volledige MIVB-netwerk. Dat betekent dat je rechtstreeks je rit valideert met je debetkaart, kredietkaart, smartphone of smartwatch.”

Bron: Perscontact/MIVB, 24 september 2022

NDR: De aanbesteding is een blik in de toekomst voor het openbaar vervoer in Nederland. Met de globalisering is het vermoedelijk een kwestie van tijd voor het ook in Nederland wordt ingevoerd. En dan heeft iedereen voor niets €7,50 voor een OV Chipkaart betaald. Wat ook nog eens elke 5 jaar opnieuw moest.

En waarmee anoniem reizen zonder te ontsnappen aan het Alziend Ambtenarenoog nog weer moeilijker zal worden, evenals betalen bij je wettelijke recht op een tweede aanmaning. Nu is dat laatste heel vervelend voor alle mensen die weleens met een cashflow probleem te maken hebben door andere uitermate vlotte betalingen.

Het eerste leidt tot een klasse apart waarbij ambtenaren van zowel OV als de bank toegang hebben tot reisdata, waarmee ontsnappen aan een partner of stalker of identiteitsfraude behoorlijk moeilijk kan worden. En waarmee de bank inzage krijgt in de afgenomen kredietwaardigheid als gevolg van openbaar krediet-reisgedrag.

Hoera. Wat kun je in de nabije toekomst toch snel van je geld af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *