Bam werkt aan landbouwroute N256 Zeeland – Aanbestedingsnieuws

Bam werkt aan landbouwroute N256 Zeeland

Op 28 februari start BAM Infra Regionaal Breda in opdracht van de Provincie Zeeland met de aanleg van de landbouwroute bij de Zandkreekdam langs de Deltaweg (N256). Het werk wordt in drie fasen uitgevoerd en tijdens sommige fasen gelden er omleidingsroutes. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in de zomer van 2022 gereed.

De westelijke Hongersdijckbrug over de

Zandkreeksluis ©Rijkswaterstaat 2022

veroorzaakt hinder voor het landbouwverkeer vanwege de lange wachttijd voor de bypass. Om de verkeersproblematiek aan te pakken is besloten een nieuwe landbouwweg aan te leggen langs de Zandkreekdam. Ook worden de verkeerslichten vervangen en er wordt een nieuw toegangssysteem gemaakt voor landbouwverkeer. Dit is een verkeersvoorziening waardoor de nieuwe landbouwweg uitsluitend gebruikt kan worden door het landbouwverkeer.

Het werk is opgedeeld in verschillende fasen. In de eerste fase van 28 februari tot en met 1 april 2022 wordt een pakket zand aangebracht op de plek van de nieuwe landbouwroute. Tijdens deze fase kunnen ontheffingshouders geen gebruikmaken van de bestaande toegangsweg en worden fietsers vanaf de brug richting Kortgene omgeleid via een tijdelijk fietspad. Bekijk de werkzaamheden op Melvin (ndw.nu).

In de maanden daarna (april tot en met juni) krijgt het pakket zand tijd om te klinken en vervolgens wordt de fundering aangebracht. Ook worden de verkeersborden vervangen en lichtmasten geplaatst. In de laatste fase wordt geasfalteerd en wordt de nieuwe landbouwroute verbonden met de Deltaweg (N256). In de laatste fase wordt ’s nachts gewerkt om zoveel mogelijk hinder voor wegverkeer en scheepvaart te voorkomen.

Bron: Zeeland, 21 februari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *