Baetsen wint aanbesteding afvalinzameling Kempen – Aanbestedingsnieuws

Baetsen wint aanbesteding afvalinzameling Kempen

De gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden werken al vele jaren samen op het gebied van afvalinzameling en -verwerking. De Kempen gemeenten streven naar een circulaire economie. Een belangrijk uitgangspunt is dan ook om zoveel mogelijk kwalitatief goede materialen in te zamelen om die weer in te kunnen zetten als grondstof voor nieuwe producten. Daarnaast vinden de gemeenten het belangrijk dat zij hun inwoners een hoog serviceniveau tegen zo laag mogelijke kosten kunnen bieden.

In verband met aflopende contracten zijn de gemeenten in 2020, via een gezamenlijke aanbesteding op zoek gegaan naar een nieuwe inzamelaar en verwerker die het beste aan bovenstaande wensen kan voldoen. Hierbij is de opdracht gegund aan inzamelaar Baetsen (onderdeel van REMONDIS) omdat die als beste werd beoordeeld.

Met de samenwerking tussen Baetsen en de Kempengemeenten wordt de bestaande samenwerking voortgezet maar wel in een nieuw jasje gestoken. Baetsen gaat wederom voor de gemeenten de inzameling en verwerking van restafval, GFT, glas en luiers en de inzameling en PMD verzorgen, inclusief klantenservice en het uitzetten van nieuwe containers. Ook de afvoer en verwerking van grondstoffen van de Kempische milieustraten worden door Baetsen verzorgd.

Er is nog meer aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening, inzet van geheel nieuwe duurzame voertuigen op Biodiesel en CNG gas en een duidelijke visie over hoe in de toekomst omgegaan moet worden met onze grondstoffen.

De samenwerking voor de komende 7 jaar is op passende wijze, coronaproof, vastgelegd door de directie van Baetsen-Remondis en de wethouders van de 5 Kempengemeenten.

Bron: Gemeente Eersel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *