Autron wint opdracht Schietbaan van Rijksvastgoedbedrijf – Aanbestedingsnieuws

Autron wint opdracht Schietbaan van Rijksvastgoedbedrijf

Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Rijksvastgoedbedrijf heeft een opdracht voor een schietbaan in Zeist gegund. De opdracht is gewonnen door Ingenieursbureau en Technische Handelsonderneming Autron B.V uit Joure. De opdracht heeft een geraamde omvang van €3.796.627,00. De schietbaan maakt onderdeel uit van Detentiecentrum Zeist. Er is voor de locatie Detentie Centrum Zeist een masterplan in ontwikkeling waarbij de voorziene locatie van de schietbaan anders wordt ingevuld. Het is dus de bedoeling dat de schietbaan na (ongeveer) 5 jaar verplaatst gaat worden.

De opdracht was aanvankelijk geraamd op €5 miljoen en is met €3,79 miljoen dus goedkoper dan geraamd. Interessant dat het onderhoud van de schietbaan een ingenieursdienst is maar een flink deel van de opdracht toch een werk is. De opdracht ziet dus toe op het ontwerpen en realiseren van een 50 meter schietbaan, met bijkomende ruimtes. Conform contractvoorwaarden UAV-GC 2005.  De opdracht omvat een oppervlakte van circa 970 m2 bvo.

De aanbesteding verliep volgens het tenderbericht volgens de nationale openbare procedure uit hoofdstuk 2 van het per 1 juli 2020 gewijzigde ARW 2016 zoals gepubliceerd in Staatscourant 2020, nr. 30657. Moet het niet Europees worden aanbesteed, nu het gaat om ingenieursdiensten? Kennelijk niet, omdat er sprake is van een werk en de opdracht beneden de drempelwaarde van €5.382.000c valt. Door maar een werk aan de ingenieursdiensten te plakken, hoeven zo ingenieursdiensten toch nog maar weinig te worden aanbesteed. Kon dat nu ook maar met uitgeefdiensten of juridische diensten.

De aanbesteding meldt de volgende begeleidende tekst:

Er is behoefte aan ‘eigen’ trainingscapaciteit om medewerkers van DV&O in de juiste omgeving (qua veiligheidseisen) haar opleidingen en onderhoudstrainingen te laten plaats vinden. De wens is om een tijdelijke schietbaan inclusief ondersteunende ruimten (zoals kantoor, sanitair en entree) te realiseren. De schietbaan heeft als functie het opleiden van mensen in schietvaardigheden en het onderhouden van deze vaardigheden inclusief de benodigde certificeringen.

Er is voor de locatie Detentie Centrum Zeist een masterplan in ontwikkeling waarbij de voorziene locatie van de schietbaan anders wordt ingevuld. Het is dus de bedoeling dat de schietbaan na (ongeveer) 5 jaar verplaatst gaat worden.

Tevens moet de schietbaan aan te passen zijn aan nieuwe ontwikkelingen binnen de opleiding van DV&O.

Bij de schietbaan dienen ook een aantal ondersteunende ruimtes te komen, zoals ontvangst, toiletten, opslag, kantoor en werkplaat wapentechnicus.

De aanbesteding bevatte als opties dus ook de verplaatsing van de schietbaan, de terugkoop en een verlengde onderhoudstermijn. Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf geregeld door middel van herzieningsclausules:

 

Herzieningsclausule 1: Demonteren en herplaatsen schietbaan ten behoeve van verplaatsing

Herzieningsclausule 2: Terugkoop schietbaan na gebruiksperiode DC Zeist

Herzieningsclausule 3: Verlenging onderhoudstermijn met 2 keer 1 jaar

 

Aanbestedingsnieuws schreef al eens over de schietbaan, naar aanleiding van de publicatie van de aanbesteding. Dat was op 14 februari van dit jaar.

Realisatie tijdelijke schietbaan Zeist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *