Assen gunt binnenkort aanbesteding Koopmansplein

Assen gunt binnenkort een aanbesteding voor de herinrichting van het Koopmansplein. Op TenderNed stond een aanbesteding voor een bouwteamovereenkomst open. Het college van B&W heeft het voorlopige ontwerp (VO) van het nieuwe Koopmansplein vastgesteld.

Het voorlopige ontwerp is een verdere invulling van onder meer de eilanden op het plein, de aansluiting op het omliggende vastgoed en de verbinding met de straten rondom het plein. Het VO komt volgens het college grotendeels overeen met het schetsontwerp dat Assenaren in juni 2019 als winnaar hebben gekozen.
De belangrijkste aanpassingen zitten onder de grond. Om voorbereid te zijn op de energiestransitie worden ook de nodige kabels en leidingen verlegd en trafo’s verplaatst.

Omdat het Koopmansplein op het laagste punt van de binnenstad ligt, komt er extra waterberging op en onder het plein. Aanbestedingsnieuws vindt dat merkwaardig. Je hebt toch bomen? Die staan bij het voorlopige ontwerp allemaal in een bak. En dan ga je voor de waterberging bakken installeren? Bomen groeien van nature niet in een bak. Zet mooie grote bomen gewoon in de volle grond, moet je eens zien hoe veel dat aan water bergt.

De aanbesteding voor een aannemer wordt in februari afgerond. Het VO wordt vervolgens met de aannemer uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp. Vanwege het TT Festival starten de werkzaamheden na de bouwvak. Met een verwachte bouwtijd van ongeveer 1 jaar is het plein dan voor de TT van 2021 klaar.

Op donderdag 30 januari kunnen raadsleden tussen 19.00 en 19.30 uur het voorlopig ontwerp en de bijbehorende themakaarten bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. OKRA Landschapsarchitecten en het gemeentelijk projectteam zijn aanwezig om hierover in gesprek te gaan. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de hal van het Stadhuis.

Bronnen:

https://www.dvhn.nl/drenthe/assen/Winnend-ontwerp-bekend-dit-is-hoe-het-nieuwe-Koopmansplein-eruit-gaat-zien-24594528.html
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/148752/Koopmansplein-verder-gepimpt-met-De-vloer-is-lava

https://www.assen.nl/sites/default/files/Nieuwsbrief-Koopmansplein.pdf

https://www.assen.nl/nieuws/voorlopig-ontwerp-koopmansplein-vastgesteld

redactie Auteur

Geef een reactie