Asito reinigt lucht met plasma met AerSMASH – Aanbestedingsnieuws

Asito reinigt lucht met plasma met AerSMASH

Schoonmaakbedrijf Asito gaat in de strijd tegen vervuilde luchtdeeltjes een intensieve samenwerking aan met AerSMASH. De in het Drentse De Wijk gevestigde startup is gespecialiseerd in luchtreiniging door middel van geprogrammeerd plasma. Zij zorgen hiermee voor een reinigingstechniek die schadelijke schimmels, bacteriën en virussen neutraliseert. Het product heeft bewezen een rol te kunnen spelen in het verkleinen van de kans op de verspreiding van virussen.

De samenwerking volgt op het nieuws dat ventilatiesystemen mogelijk bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus. Asito loopt in de schoonmaakbranche voorop als het gaat om schoonbeleving. Commercieel directeur Remko Stolk is dan ook blij met de intensieve samenwerking. “Het mooie aan AerSMASH is dat het niet alleen geuren uit de lucht haalt, maar ook ziektekiemen verwijdert. Dit is een nieuw systeem en een oplossing voor de toekomst en de gezondheid van mensen.”

©AerSMASH  2020

Door het unieke geprogrammeerde plasma in de producten van AerSMASH komt de lucht gereinigd terug in de ruimte en worden schadelijke delen geëlimineerd. Directeur Ludo Tissingh van AerSMASH benadrukt dat enkel filteren niet voldoende reinigt: “Het gemiddelde ventilatiesysteem recirculeert en verspreidt de dragers van het virus, de aerosolen. Naast een schoon gebouw dient ook de lucht schoon te zijn. Met de combinatie van geprogrammeerd plasma, filter-  en besturingstechnologie reinigen we de lucht. Schadelijke stoffen worden gedood en dat zorgt voor een hygiënische en veilige omgeving.”

Asito ziet dan ook om meerdere redenen de noodzaak in van de oplossing van AerSMASH. “We zien in de markt steeds vaker de discussie ontstaan omtrent de luchtkwaliteit. Ook bij onze klanten speelt dit vraagstuk al langer”, weet Stolk. “De uitbraak van het coronavirus maakt het product nog urgenter. Door de samenwerking met AerSMASH kunnen we onze klanten een oplossing bieden voor het probleem. Op die manier maken we optimaal gebruik van elkaars vakkennis en netwerk. Zij zorgen voor de productontwikkeling, de montage en het onderhoud nemen wij voor onze rekening.”

Bron: Asito, 7 augustus 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *