Architect nieuwbouw Ichthus College Kampen & Sporthal – Aanbestedingsnieuws

Architect nieuwbouw Ichthus College Kampen & Sporthal

Tot casco uit te kleden Ichtus College. Foto: Google Streetview

Het Ichthus College droomt al lange van een vernieuwde huisvesting aan de Jan Ligthartstraat. Het Ichthus College staat midden in de Kamper samenleving en is diep geworteld in de stad. De nieuwe campus moet dan ook een plek worden waar je je verbonden voelt met de omgeving en waar leerlingen op een inspirerende manier kennismaken met moderne vakken als technologie, science, burgerschap en kunst. De school heeft leerlingen, ouders en medewerkers geïnformeerd over het nieuws. Waarschijnlijk gaat de nieuwbouw van de campus begin 2022 van start. 

Het project omvat de (ver)nieuwbouw van het Ichthus College in Kampen en de nieuwbouw van een sporthal. De school wordt tot het casco gesloopt/gedemonteerd om het vanaf daar opnieuw op te bouwen. Het nieuwbouw gedeelte wordt gesitueerd binnen de bestaande contouren van het casco. De sporthal wordt volledig door nieuwbouw gerealiseerd en komt op een steenworp afstand van de school. De school en basisonderwijs uit de buurt maken overdag gebruik van de hal voor lichamelijk onderwijs. Buiten de schooluren is de sporthal voornamelijk de thuisbasis van de volleybalvereniging Reflex.
De opdracht voor het ontwerpteam (architect) betreft de architectonische, bouwkundige, esthetische, installatietechnische ontwerp- en advieswerkzaamheden, constructief ontwerp en advies, en ook de bouwfysische advisering van beide panden en het ontwerp van de buitenruimte rondom en aansluitend tussen beide panden (Totalengineering). Vooralsnog is de gedachte dat de uitwerking van het DO door Landstede Groep wordt neergelegd bij de aannemer, daarbij is er nog sprake van een toetsende rol door het ontwerpteam (architect). Landstede Groep gaat uit van opdrachtverlening op basis van een overeenkomst gebaseerd op de DNR 2011 inclusief addendum, waarbij sprake is van gefaseerde opdrachtverlening. Een en ander wordt uitgewerkt in de stukken voor de gunningsfase (Beschrijvend document).

De gevolgde procedure is een Europese niet-openbare aanbesteding met twee fasen.

Bronnen: Ichtus College en Tenderned 9 maart 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/221699

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *