“Arbodiensten schrijven allang niet meer in op aanbesteding” – Aanbestedingsnieuws

“Arbodiensten schrijven allang niet meer in op aanbesteding”

Laatst geupdate op juni 24, 2020 door redactie

“Wij zien dat een groot deel van de arbodienstverleners allang niet meer meedoet aan deze aanbestedingen, slechts een selecte kring schrijft hier überhaupt op in”. Dat stelt Marco de Zeeuw, adviseur bij Arbokiezer.  Arbokiezer hekelt de dikke documenten die er bij een aanbesteding van arbodiensten aan te pas komen.

“Aanbesteden klinkt logisch en transparant, maar gaat er wel vanuit dat de opdrachtgever weet wat er allemaal te koop is op gebied van arbodienstverlening,” Die kennis is volgens de adviseur maar beperkt. “Uiteindelijk krijgt aanbieder X de opdracht, want die komt als beste uit de vooraf vastgestelde weging. Maar je kunt ook zeggen: die heeft de schema’s het beste ingevuld.”

Volgens de Zeeuw is de objectiviteit ver te zoeken en worden veelal identieke vragenlijsten opgesteld. Inkopers zijn niet op de hoogte van wat arbodiensten te bieden hebben. Bij onderhandse aanbestedingen is de keuzevrijheid maar zeer beperkt, doordat er wordt gewerkt met een standaard rijtje aanbieders.

Vorig jaar waren er onder meer aanbestedingen van arbodiensten in Pijnacker-Nootdorp, gewonnen door Tredin (€325.000) de veiligheidsregio Kennemerland, gewonnen door Active Living , RoC Twente, gewonnen door Zorg van de Zaak en Utrechtse Heuvelrug, gewonnen door de Arbo Unie (€278.920,00)
Lopende arbo-aanbestedingen zijn er in gemeente Heerhugowaard, de Sociale Verzekeringsbank (voor PGB-budgethouders)

Bron: Arbokiezer, 22 december 2016 / TenderNed, 11 januari

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *