Antiradicaliseringsambtenaar vrijgesproken van inkoopfraude – Aanbestedingsnieuws

Antiradicaliseringsambtenaar vrijgesproken van inkoopfraude

©Pixabay 2018

Programmamanager Radicalisering, inmiddels bekend geraakt als Saadia is tweemaal vrijgesproken ter zake van het vervalsen van facturen. Dat maakte haar advocaat Richard Korver via Twitter bekend. Zij was een van de belangrijkste verdachten in de inkoopfraude-zaak, waarover Aanbestedingsnieuws 2x eerder berichtte. Korver: ‘Vrijspraak twee maal. Rechtbank: hiermee is Saadia van alle blaam gezuiverd’

Pas na het strafontslag van de verdachte, volgend op een melding bij Bureau Integriteit, kwam aan het licht dat verdachte en medeverdachte werkten aan de Grijze Campagne. De verdachte was belast met de uitvoering van de geheime campagne om radicalisetring te voorkomen en moest ervoor zorgen dat de kosten daarvan buiten de boeken werden gehouden, in opdracht van burgemeester Van der Laan.

De verdenking werd daarop bijgesteld door het Openbaar Ministerie. Alleen valsheid in geschrift bleef staan. Ook daarvan is de programmamanager nu vrijgesproken. De valsheid van de facturen kan niet bewezen worden, en evenmin kan haar verweten worden dat de facturen onvoldoende zijn gecontroleerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *