Amsterdamse woonkavels via Tender op de markt – Aanbestedingsnieuws

Amsterdamse woonkavels via Tender op de markt

Amsterdam organiseert tenders voor kaveluitgifte. In 2017 worden 13 nieuwe kavels via een tender op de markt gebracht. Deze kavels worden via een tender op de markt gebracht. In het tenderprogramma van de gemeente Amsterdam staat een overzicht van deze locaties. Hierin is op de kaart te zien waar de bouwkavels worden aangeboden (PDF, 1.6 MB).

Eric van der Burg, wethouder Grondzaken: “Afgelopen jaar kwamen er zo’n 13.000 nieuwe bewoners bij in Amsterdam. Het grootste deel van deze mensen zoekt een huis. Hiervoor stellen wij grond beschikbaar voor huizenbouw. De afgelopen jaren werd een recordaantal woningen gebouwd. De prognoses voor de komende jaren laten soortgelijke aantallen zien.”

Normaal gesproken zit er een aantal jaar tussen het moment waarop een tender op de markt komt en de start van de bouw. De tenders van 2017 zullen dus pas over een aantal jaren tot meer woningen leiden. Het beoogd aantal nieuwe woningen dat de dertien tenders de stad oplevert is zo’n 1.300.

Zie verder:
https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/college/individuele-paginas/eric-van-der-burg/persberichten/persberichten-2017/amsterdam-13-nieuwe/#h1421f709-4cba-4a01-81e4-13143519fc6c

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *