Amsterdam zoekt SAAS leverancier – Aanbestedingsnieuws

Amsterdam zoekt SAAS leverancier

Wat voor leverancier? Dat staat er niet bij. Wat voor software. Keihne Ahnung. Je zou moeten inschrijven met een mooie prijs en dan een doos floppies leveren. Met Snake. Met Freedos. Asjeblieft. Software. Met als cadeautje nog wat extra software. Dat is onze Service. Prima facie is het enige wat we weten, dat het om twee overeenkomsten gaat, met resp. Gemeente Amsterdam en Havenbedrijf Amsterdam.

Als je alle verdere documentatie uitklapt blijkt dat je op het tenderwedstrijdje toch een behoorlijke prijs kan binnenvissen. Het gaat volgens de Tender om Circa 30 mio per jaar voor Gemeente Amsterdam en 1,3 mio voor Havenbedrijf. Een hoop geld voor een floppie met snake. En dan ook nog voor 24 maanden. Zo veel geld voor een IT’er die komt snaken.

Toen we de aanbestedingsleidraad openden om te zien wat er dan preciezer geleverd moest worden, , werden we ook niet veel wijzer. Het betreft kots? Dat kan 3a3 Softwareontwikkeling ook wel met enige regelmaat leveren. Uiteraard ook voor de laagste prijs ten opzichte van de andere deelnemers, een slordige 1,5 miljoen. CEO Ploeg voor de camera: “Minder is onmogelijk. Ik leg erop toe!!!”

©Thomas Jensen | WIkicommons, 2014

. Het betreft hier nadrukkelijk geen maatwerk software maar COTS (Commercial Off The Shelf) software, welke dus niet specifiek ten behoeve van Opdrachtgever is ontwikkeld. Ook Cloud oplossingen zoals Software as a Service (SaaS) en Platform as a Service (PaaS) vallen onder de reikwijdte van deze aanbesteding.

Doel van dit inkoop- en aanbestedingstraject is om een Raamovereenkomst af te sluiten voor het leveren van Standaard software, Licenties en het Onderhoud en support daarvan, alsmede support bij implementatie/installatie. Ook Cloud oplossingen als Software as a Service (SaaS) valt onder de reikwijdte van deze aanbesteding.

Inschrijven kan nog 27 dagen.

Succes!

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/266285/documenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *