Amsterdam zet hybride vuilniswagens in – Aanbestedingsnieuws

Amsterdam zet hybride vuilniswagens in

Amsterdam rijdt vanaf eind 2017 met de eerste hybride vuilniswagens.  Op dit moment rijden de vuilniswagens in Amsterdam met een Euro 6 dieselmotor. De motor voldoet aan de nieuwste Europese emissienorm en de uitstoot is vergelijkbaar met gas. Maar het kan nog veel schoner. Het doel is in 2025 zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in de stad te hebben.

In het centrum verschijnen eind dit jaar de eerste hybride vuilniswagens. Elektromotoren maken dat er minder diesel nodig is voor het inzamelen van huishoudelijk afval.Ook worden mogelijkheden onderzocht om te rijden op waterstof. Dit is niet zo eenvoudig als het klinkt. Voordat de gemeente grootschalig op waterstof kan rijden, moet nog veel geïnvesteerd worden in de infrastructuur. Er moeten dan meerdere waterstoftankpunten komen, verspreid over de stad. Die zijn er nu nog niet.

Bron: Duurzaam Amsterdam

Naast vuilniswagens die op duurzamere brandstof rijden, gaan de vuilniswagens ook slimmere routes rijden zodat er minder kilometers gemaakt worden en dus minder brandstof nodig is. ICOVA zet sinds 9 maart energiezuinige boten in die het afval van musea en theaters over water naar een verzamelpunt brengen. Dat bespaart minstens 45 vuilniswagenritten per week en is goed voor de leefbaarheid in de buurt.

Bron: Duurzaam Amsterdam nieuwsbrief, 23 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *