Amsterdam lanceert circulair innovatieprogramma – Aanbestedingsnieuws

Amsterdam lanceert circulair innovatieprogramma

Kennisinstellingen, (markt)partijen en overheden kwamen op maandag 30 januari bij elkaar in Startup Village, Science Park, voor de kick-off van het Circulair Innovatieprogramma. In dit programma staan innovatietrajecten voor de komende twee jaar waarin gemeente, kennisinstellingen en (markt)partijen samenwerken aan de transitie naar de circulaire economie.

Het Circulair Innovatieprogramma biedt  inzicht in de belangrijkste circulaire ontwikkelingen en projecten in Amsterdam. Waar mogelijk willen de gemeente en de kennisinstellingen de markt helpen om komend jaar hun circulaire projecten te versterken, versnellen en met elkaar te verbinden. De gemeente staat open voor, en zoekt actief naar, nieuwe samenwerkingen met publieke en private partners in de stad.

Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho was ook aanwezig, mede namens wethouder Economie Kajsa Ollongren. Choho benadrukte dat juist Amsterdam geschikt is voor de transitie naar de circulaire economie. ‘We hebben in Amsterdam altijd op een kleine oppervlakte goed met elkaar kunnen samenwerken, wonen en creëren. Daardoor is Amsterdam creatief geworden, en dat is de kracht van de stad; innovatie zit in het Amsterdamse DNA.

Het gaat om projecten als onder meer: Amsterdam Rainproof, CityZen : een programma voor de aanleg van zonnepanelen in Amsterdam Nieuw-West:
en een programma om het eiland Pampus zelfvoorzienend te maken met hernieuwbare energie. Veel van de genoemde projecten zijn zelf ook weer crowdfunding-platforms. Dat geldt zeker niet voor alle projecten. Het is dus zaak verder te kijken dan je neus lang is.

https://amsterdamsmartcity.com/projects/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *