Amersfoortse raad wil schuldhulp redden van aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Amersfoortse raad wil schuldhulp redden van aanbesteding

Gemeenteraadsleden proberen achter de schermen de Amersfoortse aanpak van schuldhulp te redden. Dat bericht de lokale Amersfoortse krant De Stad Amersfoort. Met de Amersfoortse aanpak wordt voorkomen dat schulden problematisch oplopen en wordt ook tijdig gesignaleerd, dat de schulden zo ver zijn opgelopen dat er schuldsanering moet plaatsvinden. Die geroemde Amersfoortse integrale aanpak dreigt met de WMO-aanbesteding te verdwijnen.

Door het verliezen van een frontoffice voor klachten, komen de klanten pas later terecht bij de schuldhulpverlening, waardoor de schuld alleen maar verder oploopt. Dat is een financiëel nadeel voor zowel de gemeente, die in het kader van de WSG moet bijspringen met gemeentelijk krediet, als voor de schuldenaar, die langer in een problematische schuld blijft hangen. Dat wil natuurlijk niemand,  een situatie waarin zowel overheid als burger meer geld moet uitgeven.

Wethouder Fleur Imming denkt dat de verschillende zorgaanbieders het probleem moeten “uitpraten”. De aanbesteding kan niet meer worden teruggedraaid. Welke zorgaanbieders dat zijn, laat ze in het midden. Evenals welke aanbesteding nu niet meer kan worden teruggedraaid. Er lopen meerdere aanbestedingen.

Maar zorgaanbieder B&A groep, die volgens de B&A groep en volgens sommige media de nog lopende aanbestedingen al gewonnen heeft, heeft al laten weten niets in de Amersfoortse aanpak te zien en dit niet te willen continueren.

Dat de schuldhulpverlening tussen wal en schip dreigt te vallen met de aanbesteding in het welzijn is wel duidelijk. De vraag is wel, van wélke aanbestedingen het juridische loket gered moet worden. In geen van de aanbestedingen komt deze dienstverlening terug. Vorige week berichtten we al dat er vier aanbestedingen waren op het gebied van welzijn in Amersfoort. Dat had de redactie van deze site gelezen op de website van Amersfoort. Er blijken echter nog meer aanbestedingen aan de hand. In een volgend artikel zetten we de feiten op een rijtje.

 

 

 

 

2 thoughts on “Amersfoortse raad wil schuldhulp redden van aanbesteding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *