AMC plaatst aanbesteding nieuw entreegebouw – Aanbestedingsnieuws

AMC plaatst aanbesteding nieuw entreegebouw

Foto: AMC

Het AMC (Academisch Medisch Centrum Amsterdam) heeft een aanbesteding geplaatst voor de realisatie van een nieuw entreegebouw met park. Het AMC, begin jaren tachtig van de vorige eeuw  in gebruik genomen, is dringend aan een nieuwe hoofdingang toe. Het huidige toegangsgebied is een jungle van asfalt en auto’s en dat maakt de entree niet plezierig. Ook leeft de wens dat het AMC één ingang krijgt voor het publiek, zodat de bezoekers binnen en overdekt naar polikliniek of ziekenhuis kunnen lopen. Nu zijn er nog twee ingangen.

Om het beste resultaat te krijgen, had het AMC een ontwerpprijsvraag uitgeschreven voor een veilige, gastvrije, transparante en comfortabele ontvangstruimte.  Het winnende ontwerp, AMC Health Park, is van de hand van de samenwerkende architecten Maarten van Tuijl, Tom Bergevoet en Studio Nuy van Noort. Emile Spek.

Met het nieuwe entreegebouw (circa 2.000 m2) zal het AMC beschikken over een nieuwe hoofdentree. Het nieuwe entreegebouw is vormgegeven als een paviljoen dat de hoofdentree en de entree polikliniek van het ziekenhuis verbindt. Op het voorterrein zullen 300 parkeerplaatsen worden gerealiseerd; er komt een K+R zone om de entree per auto makkelijk te bereiken en zullen de toegangen tot de ambulance garage en de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost (SEHHAP) aangelegd worden. Aansluitend aan het parkeerterrein wordt het voorterrein verder als park ingericht. Het park vormt naast een verblijfsfunctie ook een transitiefunctie met verbinding tussen het nieuwe openbaar Vervoerknooppunt Holendrecht en de Meibergdreef. De totale omvang van het voorterrein is circa 26.000 m2 (incl. parkeren).

Bronnen: AMC en Tenderned 21 mei 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/166123

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *