Almere houdt concessie voor opstalovereenkomst zonnepark – Aanbestedingsnieuws

Almere houdt concessie voor opstalovereenkomst zonnepark

Almere heeft via een concessie op Tenderned aangekondigd een opstalovereenkomst te willen sluiten met een partij (consortium) voor de realisatie van een zonnepark op bedrijventerrein de Vaart 4.  Het gaat hierbij om een perceel van circa 25 hectare en 15 Megawatt. De looptijd van het opstalrecht is 20 jaar, met een mogelijkheid tot een éénmalige verlenging van 5 jaar.

Bij een opstalovereenkomst blijft de grond van de gemeente maar heeft de verkrijgende partij recht om opstallen op de grond te plaatsen, die daarbij zijn eigendom blijven. Het is daarmee een uitzondering op het recht van natrekking, waarbij wat op de grond staat ook automatisch eigendom wordt van de grondeigenaar. De zonnepanelen kunnen zo eigendom blijven van de partij die het heeft aangeschaft. 

De gezochte partij is daarmee ook verantwoordelijk voor o.a. het ontwerp, het aanvragen van subsidie en de nodige vergunningen, de realisatie en het onderhoud van het zonnepark. De gemeente hanteert als gunningscriterium ‘economisch meest voordelige inschrijving’ (EMVI) op basis van de beste prijs/kwaliteitverhouding. De gemeente wil de partij contracteren, waarbij het slagingspercentage van realisatie van het zonnepark het grootst wordt geacht, met als achterliggend doel dat de gemeente Almere in 2023 klimaatneutraal wil zijn.

Bron: Almere/Tenderned, 9 maart 2017

Klik hier voor de aankondiging op TenderNed

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *