Alliander kiest voor circulaire veiligheidskleding – Aanbestedingsnieuws

Alliander kiest voor circulaire veiligheidskleding

Netbeheerder Alliander heeft gekozen voor nieuwe veiligheidskleding. Op 11 februari is een aanbesteding hiervoor gegund aan consortium Circle-A. De nieuwe kleding wordt nog veiliger, zit comfortabeler en kan makkelijker worden besteld. Maar bovendien wordt de kleding circulair.

Dat doet Alliander door er zorgvuldig mee om te gaan. Eventuele schades worden direct gerepareerd. Zo gaat de kleding zo lang mogelijk mee. Kleding die niet meer bruikbaar is, neemt textielrecycler Frankenhuis in. Streven is hergebruik van producten op hetzelfde niveau. Een oude veiligheidsjas wordt weer een nieuwe veiligheidsjas. Lukt dat niet? Dan wordt er bijvoorbeeld (brandvertragende) kleding voor auto’s of isolatiemateriaal van gemaakt.

De nieuwe veiligheidskleding is nog beter afgestemd op het werk van onze technici en monteurs en biedt een nog betere bescherming tegen bijvoorbeeld vlammen. Ook is het assortiment flink uitgebreid. Medewerkers kunnen kiezen uit verschillende type kleding. Bijvoorbeeld een thermopolo met lange mouwen van brandvertragende stof; warm in de winter en verkoelend in de zomer. Zo kunnen collega’s het hele jaar door veilig en comfortabel hun werk doen.

©Qirion / Alliander 2019

Komende zomer worden zo’n 2.600 medewerkers voorzien van de nieuwe veiligheidskleding, waarvan het merendeel voor Liander en Qirion. Tot die kleding behoren ook bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals gelaatsschermen. De aanbesteding is gegund aan consortium Circle-A. Tot dit samenwerkingsverband behoren Sioen (wereldmarktleider op het gebied van technisch textiel en hoogwaardige beschermkleding), Lasaulec (leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen), Elis (leveren, onderhouden en reinigen van bedrijfskleding) en textielrecycler Frankenhuis.

Bron: Alliander, 11 februari 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *