Alle aanbestedingen voortaan in percelen – Aanbestedingsnieuws

Alle aanbestedingen voortaan in percelen

Vanaf oktober 2023 gaat TenderNed de nieuwe aankondigingsformulieren implementeren, de eForms. Vooruitlopend hierop voert TenderNed op 15 februari een wijziging door die gebruikers verplicht aan te besteden in 1 of meerdere percelen.

Vanaf 15 februari kunnen aanbestedende diensten niet meer kiezen om een aanbesteding niet in percelen in te richten. In het dashboard van de aanbesteding is het onderdeel Percelen standaard opgenomen. De gebruiker heeft alleen de keuze om aan te geven in hoeveel percelen er aanbesteed wordt. Het is wel mogelijk om een aanbesteding te hebben van 1perceel.

De vraag is dus niet meer of percelen van toepassing zijn maar hoeveel. Nu lijkt in eerste instantie deze wijziging veel impact te hebben, maar dat valt in de praktijk wel mee. Is de aanbesteding niet in percelen op te splitsen? Dan maakt u simpelweg 1 perceel aan.

Heeft u een aanbesteding lopen zonder percelen? Hierop heeft deze wijziging geen impact. De wijziging is alleen van toepassing op aanbestedingen die u nieuw aanmaakt. Wanneer de eForms eind oktober live gaan zorgt Tenderned ervoor dat u de lopende aanbestedingen zonder percelen eenvoudig kan aanpassen om ze te laten voldoen aan de eisen van de eForms.

De komende maanden verwacht Pianoo/TenderNed nog meer wijzigingen die voorsorteren op de komst van de eForms. Houd Tenderned dus goed in de gaten.

Bron: Tenderned, 9 februari 2023

Foto: Tenderned

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *