Alfen levert mega-batterijen voor energie-opslag – Aanbestedingsnieuws

Alfen levert mega-batterijen voor energie-opslag

Alfen levert aan het Prinses Alexeia Windpark een mega energie-opslagsysteem. Dit systeem slaat het overschot op voor wanneer het stroomnet de energie wél nodig heeft. Als het windpark een teveel aan energie heeft, kan het door de batterijen worden opgevangen.

De batterijen komen uit BWM-auto’s. Samen met BMW en Nuon lanceerde Alfen op woensdag 28 juni de superbatterij van 3 megawatt bij het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde. Het systeem wordt de komende tijd uitgebreid tot 12 megawatt waarmee dit het grootste opslagproject in Nederland wordt. Dit is het tweede project in korte tijd dat energieopslag koppelt aan een windpark. In mei dit jaar realiseerde Alfen een 1 megawatt opslagsysteem gekoppeld aan windpark Giessenwind bij Giessenburg.

Alfen heeft haar energie-opslagsysteem voor de samenwerking met Nuon geschikt gemaakt voor BMW batterijen. Andreas Plenk, verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van energieopslagsystemen bij Alfen: “Ons systeem is geschikt om met meerdere type batterijen te werken. De uitstekende samenwerking met zowel Nuon als BMW heeft het mogelijk gemaakt om dit innovatieve systeem in een korte tijd te realiseren. Bovendien is de installatie met zijn modulaire opbouw eenvoudig op te schalen voor toekomstige uitbreidingen.”

© Alfen 2017

Projectmanager Boudewijn Tjeertes van Nuon: “Hiermee kunnen wij duurzaam opgewekte energie eindelijk flexibel inzetten en wordt er niets meer verspild. En wij denken verder: wij maken bijvoorbeeld ook plannen om een batterij in een woonwijk te plaatsen waar veel huizen met zonnepanelen zijn. Zo kunnen de wijkbewoners hun overdag opgewekte zonne-energie ook gebruiken wanneer zij thuiskomen en ‘s nachts de auto willen opladen.

Bron: Alfen, 28 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *