Afvalverwerker Maastricht stopt na verlies aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Afvalverwerker Maastricht stopt na verlies aanbesteding

Het verliezen van een aanbesteding was voor afvalverwerker Weeltec in Maastricht de druppel. Door het mislopen van de opdracht om de aanvoer van voldoende afgedankte apparaten niet gegarandeerd worden. Weelec is onderdeel van de afvalverwerker Van Kaathoven Groep. Per 1 oktober 2019 stopt het bedrijsfonderdeel.

Weelec werkt blijkens de website van Weelec in de gemeente Maastricht, onder een gedoogvergunning. De Van Kaathoven Groep laat weten dat de afvalproblemen door het s

©ZaZ 2019

tilleggen van de AEB-centrale in Amsterdam, in het hele land tot capaciteitsproblemen leidt. Een stop op de import van onder meer Brits afval lost de opgebouwde voorraad nog niet zomaar op. Saillant is, dat de communicatiewoordvoerder van Amsterdam nog liet weten, dat de afgetreden directie bij de AEB ook afkomstig was uit Maastricht.

Om welke tender voor afvalinzameling het gaat, wordt niet duidelijk uit TenderNed. We vonden een tender van Horst aan de Maas, voor de inzameling van grof huishoudelijk afval, maar die staat (dd. 26/8) nog open tot 17 september 2019. Weelec zamelt onder meer apparaten in voor Maastricht, Valkenburg en Meerssen.

Bron: Weelec, 23 augustus 2019

Zie ook:

https://www.weelec.nl/

https://www.vankaathovengroep.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *