ACM: jachthaven Heerhugowaard concurreert oneerlijk – Aanbestedingsnieuws

ACM: jachthaven Heerhugowaard concurreert oneerlijk

De jachthaven van Heerhugowaard concurreert oneerlijk met private jachthavens, volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM).  De ACM heeft in januari 2016 laten weten dat de gemeente Heerhugowaard te lage tarieven heeft voor de ligplaatsen voor boten. De gemeente heeft onlangs hogere tarieven vastgesteld voor de ligplaatsen voor boten, maar berekent daarbij volgens het ACM nog steeds niet alle kosten door.

Tussen Heerhugowaard en Broek op Langedijk wordt een nieuw woongebied ontwikkeld: De Broekhornpolder, met als

Foto: St. Recreatiehaven Broekhorn http://www.havenbroekhorn.nl

onderdeel van het havenkwartier een eigen jachthaven met 80 ligplaatsen. De haven wordt beheert door de Stichting Recreatiehaven Broekhorn. In Heerhugowaard is verder geen jachthaven. Dichtbijzijndste jachthavens zijn de Gemeentehaven van Alkmaar en Nautisch Centrum Nicolaas Witse.

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM:  “Gemeenten behoren de concurrentie met bedrijven niet te verstoren. Dat doet deze gemeente nu nog steeds door niet alle kosten door te berekenen.”

De overheid mag producten en diensten aanbieden op de markt, maar moet zich daarbij houden aan de regels van de Wet Markt en Overheid, die illegale staatssteun moet voorkomen. Zo verplicht de Wet Markt en Overheid gemeenten om alle kosten voor het aanbieden van deze producten of diensten door te berekenen in de tarieven.

Bron: ACM, 21 december 2016

Fragment Havenkaart, www.havenkaart.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *