Aanpassen bruggen NW en Bedientableau VL Alkmaar – Prorail – Aanbestedingsnieuws

Aanpassen bruggen NW en Bedientableau VL Alkmaar – Prorail

Illustratie: © Prorail

De elektrotechnische en besturingstechnische installatie van onderstaande objecten is einde levensduur en dient in zijn geheel vervangen te worden. Het betreft de volgende door spoorverkeer bereden beweegbare bruggen:

  •    NHKBR – (Brug o/h Noordhollandsch kanaal bij Alkmaar);
  •    NNVBR – (Nauernasche Vaartbrug bij Krommenie – Assendelft).
  •    BOL – (Brug o/h kanaal Alkmaar-Kolhorn bij Broek op Langedijk);
  •    KGS – (Brug o/h Noordhollandsch kanaal, Koegras);

De vier bruggen dienen op afstand bediend te worden vanuit twee compleet te vernieuwen werkplekken (vier bedienplekken). De werkplekken wordt gerealiseerd op de volgende locatie.

   VL-post Alkmaar

Tegelijk worden er tijdens dit project optimalisaties doorgevoerd om te voldoen aan de nieuwe ontwikkelingen rond de standaardisatie van beweegbare bruggen en bediening op afstand. Voor alle door de opdrachtnemer geleverde installatieonderdelen op locatie VL-post Alkmaar dient tijdens de realisatie tot twee maanden na de laatste buitendienststelling van het project het beheer te worden georganiseerd en gegarandeerd. Het betreft preventief en correctief onderhoud. Het beheer van de brugobjecten en de oude werkplek op VL-post Alkmaar blijft gedurende het project bij de door ProRail gecontracteerde beheerder (PGO-aannemer).

De uitvoering vind plaatst in 2 vaarluwe perioden:
– Periode 1 (eerste kwartaal 2023) 2 bruggen en 1 werkplek
– Periode 2 (derde kwartaal 2023 / eerste kwartaal 2024) 2 bruggen en 1 werkplek

Voor het project zijn reeds trein vrije periodes (TVP’s) aangevraagd, maar vooralsnog niet definitief vastgesteld. Per brugobject zijn twee TVP’s aangevraagd (9 uur en 52 uur). Tijdens en tussen de TVP’s zal het scheepvaartverkeer ongeveer één week gestremd zijn. In het kader van het project zal opdrachtnemer ook verantwoordelijk zijn voor het conform de daarvoor geldende procedures en voorschriften aanleveren van de juiste documentatie en tekeningen. ProRail wijst gegadigden er op dat dit een niet te onderschatten proces is.

Op de aanbestedingsprocedure is het Aanbestedingsreglement Nutssectoren 2016 (ARN2016) van toepassing. Een gegadigde geeft door aanmelding aan te hebben ingestemd met de toepassing van het ARN2016. Op de aanbestedingsprocedure is het document aanbesteden in vakantieperioden van toepassing, zoals te vinden op www.prorail.nl.

Bron: Tenderned dinsdag 11 januari 2022 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/249182

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *