Aannemers hollen nog niet naar Lelystad voor nieuwbouw IKC de Tjalk – Aanbestedingsnieuws

Aannemers hollen nog niet naar Lelystad voor nieuwbouw IKC de Tjalk

De gemeente Lelystad heeft nu twee keer een aanbesteding uitgeschreven voor de nieuwbouw van Integraal Kindcentrum De Tjalk, maar volgens lokale media (Omroep Flevoland – Nieuws – Opnieuw wil geen enkele aannemer nieuwe basisschool Tjalk bouwen en Lelystad.nieuws.nl) loopt het nog niet storm met aanmeldingen. Aanbestedingsnieuws vond raadsinformatie over de Tjalk in februari 2023 en in maart 2023 was dan de aanbesteding, Realisatie nieuwbouw IKC De Tjalk – Details – TenderNed Dat was de tweede, want plannen voor de nieuwbouw lopen al sinds 2016.

Het project, nieuwbouw Integraal Kind Centrum de Tjalk, bestaat uit een gebouw ter vervanging van 2 schoolgebouwen en omvat een school voor het primair onderwijs, een kinderopvang (samen een IKC), een speelzaal en gymzaal, totaal met een omvang van ca 2500 m2 bruto vloeroppervlak. Het bestaande schoolgebouw is reeds gesloopt, op deze locatie zal de nieuwe school gebouwd moeten worden. De bouwput na de sloop is gebleven. Voor de start van de bouw moet het terrein bouwrijp worden gemaakt. De inrichting van de buitenruimte valt niet binnen de scope van het project, echter wel qua coördinatie en afstemming.

Hoewel de lokale media schrijven dat er voor de bouw 8 miljoen is uitgetrokken, meldt de Tender dat het taakstellend budget voor de Opdracht is vastgesteld op maximaal € 7.100.000,00 (excl. btw). Volgens de lokale media was er uiteindelijk wel een partij geïnteresseerd maar die haakte af voor de geboden prijs. Het is kennelijk niet mogelijk voor 8 miljoen een IKC neer te zetten.

Toch is het niet heel moeilijk voor te stellen waarom aannemers er hun bed niet voor uit willen komen. Aanbestedingsnieuws zou ook voor nog geen 10 miljoen naar Lelystad gaan. Lelystad… Dat is al bijna Duitsland. Helemaal over de A1 n de A6 in de file, of de andere kant af bij Kampen en dan nog 60 kilometer en kan je er wel in met je dieselbus. En dan moet het ook nog met allemaal MVO, en architect Kraaijvanger eisen van gasloos en zo. En verder is er helemaal niks, je kan niet even na je werk gaan borrelen bij Cafe het Hierishelemaalniksje. Dan moet het goud wel voor het oprapen liggen, voor ze ons daar vinden.

Captain Obvious Meme ©Imgflip 2023

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat TenderNed niet de allerbeste reclame is voor je mooiste opdrachten. Als je zoekt op kindcentrum komt er zo’n lange waslijst. Zeker 50 kindcentra in Rotterdam alleen al. Misschien dat het helpt als Aanbestedingsnieuws er een stukje over schrijft.

Zie ook:

Realisatie nieuwbouw IKC De Tjalk – Documenten – TenderNed

Agenda Lelystad – Raadssessies (Presentatiezaal) 5. Diversen dinsdag 8 februari 2022 20:00 – 20:50 – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)

1 thought on “Aannemers hollen nog niet naar Lelystad voor nieuwbouw IKC de Tjalk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *