Aannemer West wint renovatie verondersteld onveilig glazen dak Eindhoven CS – Aanbestedingsnieuws

Aannemer West wint renovatie verondersteld onveilig glazen dak Eindhoven CS

Het glas in de monumentale perronkappen van Eindhoven Centraal wordt vervangen. Het oude glas voldoet niet meer aan de veiligheidseisen, zo bericht Prorail. In de drie lichtstraten van de perronkappen zit draadglas. Dat is een glas met daarin metalen draden. Het nieuwe glas bestaat uit twee lagen met daartussen een zeefdruk waardoor het look-a likedraadglas is. Zo blijft de authentieke uitstraling van de perronkappen behouden. Met deze innovatieve manier van werken zet ProRail zich in voor het behoud van cultureel erfgoed, terwijl we voldoen aan de hedendaagse veiligheidsnormen. Dit project wordt uitgevoerd door aannemer West B.V.

Ondanks de grootschalige werkzaamheden wil Prorail de overlast voor reizigers tot een minimum beperken. Het midden van perron 3/4, het minst drukke perron, is hiervoor deels afgezet. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is een bouwlift geïnstalleerd en aan de oostzijde van het middenperron een bouwkeet neergezet. Daar worden ook materialen opgeslagen.

Fragment ©Prorail 2024
Het nieuwe glas is volgens Prorail veiliger, maar de authentieke uitstraling van de perronkappen blijft behouden. De werkzaamheden zijn in januari begonnen en duren ongeveer drie maanden.
Bron: Prorail, 8 januari 2023
Naschrift redactie AN,
De redactie van Aanbestedingsnieuws is gaan proberen na te gaan wat er dan zo onveilig zou zijn aan een glazen plafond met draadglas, je kan dat natuurlijk vragen aan een persvoorlichter maar onze ervaring is dat die vragen eigenlijk alleen in behandeling nemen om vervolgens nooit meer iets terug te koppelen. We speculeren dus zelf maar wat naar bekende wegen en we zijn daar nog niet uit.
Het kan natuurlijk zijn dat de spuuglelijke studententoren ter hoogte van het oude postkantoor niet aardbevingsbestendig is gebouwd, in welk geval bij een serieuze aardbeving op de Feldbissbreuklijn die dwars door het centrum van Eindhoven loopt, als die inderdaad zo hevig is als die in Roermond in 1994 of erger (5,4 op de schaal van Rigter), dat er puin op dat dak zou vallen maar dat zou dan toch heel ver moeten vallen en ook een beetje in een bocht.
Het zou verder nog kunnen zijn dat het de wifi verstoort maar aangezien het dak hoog gelegen is en Aanbestedingsnieuws nog niet heeft meegemaakt dat dit leidde tot minder bereik, en we ook geen vogels of granaten hebben zien aan komen waaien de afgelopen veertig jaar zijn we toch tot de conclusie gekomen dat t moet gaan om hordes kwaaie feministen zijn die met stenen vanuit het eigen huis gaan gooien omdat ze Eindhoven niet kindvriendelijk genoeg vinden.
Of anders zijn het wellicht even boze Zwarte Pieten die het zat zijn om de boeman uit te hangen voor mensen die zelf ook niet vrij zijn van zonden maar toch als eerste met stenen zijn gaan werpen. Of wie weet zijn het de buurkinderen van Peter Koelewijn daar op het draadglazen dak want wat moet je anders als je subtropisch zwemparadijs onder je ogen om onzinredenen gesloten en gesloopt wordt.
We zijn open voor alle denkbare suggesties in het reactieveld hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *