Aannemer MFA Almkerk – Gemeente Altena – Aanbestedingsnieuws

Aannemer MFA Almkerk – Gemeente Altena

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Impressie: © Gemeente Altena

De opdrachtgever is van plan om een multifunctionele accommodatie (MFA) te realiseren in de kern van Almkerk, Hart van Almkerk. De hoofdgebruikers van de MFA zijn twee basisscholen, te weten basisschool d’Uylenborch en basisschool De Almgaard, een kinderopvangorganisatie, een consultatiebureau, de bibliotheek en een logopediepraktijk. Daarnaast worden er een sportzaal en een dorpshuisfunctie aan het gebouw toegevoegd. De opdracht is een eigentijds gebouw in Almkerk te realiseren waar kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar kunnen leren en spelen en waar inwoners van Almkerk kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Uitgangspunt is dat het gebouw ENG gebouwd moet worden en aan de Frisse scholen klasse B moet voldoen.

Het is een gebouw in twee lagen en een gedeeltelijke derde laag waar de sportzaal gesitueerd is. Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt zo’n 4.600 m2. Het gebouw wordt gerealiseerd op de locatie waar zich nu dorpshuis ‘t Verlaat bevindt, ‘t Verlaat 1 te Almkerk. De planning is dat het huidige gebouw voor de zomer 2023 wordt gesloopt. Deze planning is afhankelijk van uitsluitsel van de nutsbedrijven over aansluitmogelijkheden van de nieuw te bouwen accommodatie.

Er wordt door aanbesteder voor dit project de niet-openbare procedure gevolgd. Na de selectiefase start de gunningsfase. De aanbestedende dienst is van plan vijf  gegadigden uit te nodigen voor de gunningsfase. Bij de gunningsleidraad zal een uitgewerkt bestek worden toegevoegd. Vanaf het moment van gunning sluit gegadigde aan bij het uitvoerend bouwteam. Aanvang uitvoering oktober 2023 en oplevering januari 2025. Ingebruikname gebouw februari 2025.

Bron: Tenderned woensdag 8 februari 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/287850

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 9 februari 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *