Aanbestedingsnieuws geschokt over de arrestatie van Karskens – Aanbestedingsnieuws

Aanbestedingsnieuws geschokt over de arrestatie van Karskens

Aanbestedingsnieuws is geschokt om te horen dat journalist Arnold Karskens, ondanks vertoon van zijn politieperskaart, op 28 maart is gearresteerd en meegenomen in een arrestantenbusje. Dat is niet goed te praten. Ook als er sprake is van een vergissing, vat Aanbestedingsnieuws dit op als doelgerichte intimidatie van alle Nederlandse pers, door een overheidsorganisatie met een geweldsmonopolie. Dat betekent dat de toegevoegde waarde van een politieperskaart nihil is en een journalist niet vrij is over het hele strijdtoneel vrije nieuwsgaring te bedrijven.

Daarnaast is het een signaal aan andere journalisten dat verslaggeving zoals dat van Karskens door het regime niet gewaardeerd wordt, maar ook dat de perskaart, nota bene een politieperskaart, geen bescherming biedt. Aanbestedingsnieuws heeft zelf Karskens meermaals waargenomen op het Museumplein. Hij is altijd duidelijk herkenbaar als verslaggever van Omroep On. Hij is vrijwel continu aan het filmen en opnemen. Zijn persoon is algemeen bekend. Het is haast onbestaanbaar dat het de agenten niet is opgevallen dat Arnold Karskens journalist is, in functie.

Door het arresteren van een journalist, ondanks vertoon van zijn politieperskaart, staat de vrijheid van nieuwsgaring onder druk alsmede de vrijheid van het vak.  Dat geldt niet alleen in Nederland, maar ook door het vertoonde voorbeeldgedrag naar andere regimes en de Nederlandse pers in het buitenland. Dit geeft gewelddadiger regimes een argument in handen om nog slechter met de pers om te gaan. Een zeer slechte zaak. Wij hopen dat de politie zijn excuses maakt en de vrijheid van journalisten in Nederland garandeert, ongeacht de inhoud van hun journalistiek.

https://www.ongehoordnederland.nl/voorzitter-omroep-on-opgepakt-en-afgevoerd-in-amsterdam/

©ZaZ 2021

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *