Aanbestedingsinstituut-Bouw schrijft gemeenten aan over Tenderkostenvergoeding – Aanbestedingsnieuws

Aanbestedingsinstituut-Bouw schrijft gemeenten aan over Tenderkostenvergoeding

Al eerder schreef aanbestedingsnieuws dat de Handreiking Tenderkosten was gepubliceerd. Nu is bekend geworden dat het Aanbestedingsinstituut voor de Bouw en Infra ermee aan de slag gaat. Dat bericht Bouwend Nederland op zijn website. Het Aanbestedingsinstituut schrijft gemeenten aan, wanneer zij in strijd met de handreiking geen tenderkostenvergoeding verstrekken.

Het Aanbestedingsinstituut van Bouwend Nederland registreert al langere tijd de kenmerken die reden moeten geven om een tegemoetkoming in de kosten te overwegen. En ook wie een vergoeding in het vooruitzicht stelt. Het Aanbestedingsinstituut voor de Bouw gaat zich inzetten om het bestaan van de Handreiking en het belang van het verstrekken van een tegemoetkoming in de kosten onder de aandacht te brengen van aanbestedende diensten die geen vergoeding (willen) verstrekken. De eerste brieven zijn inmiddels geschreven.

Bouwend Nederland heeft zo al een succes weten binnen te halen, met een brief aan de gemeente Groningen. De gemeente zegt niet alleen een vergoeding toe aan de inschrijvers op de aanbesteding Korrewegwijk, maar belooft te werken aan een structurele oplossing voor de discussie over het wel of niet toekennen van een onkostenvergoeding. De gemeente volgt zo de aanbeveling in de Handreiking om een globaal vergoedingsmodel in te richten dat bij alle aanbestedingen wordt toegepast. Wij hopen dat meer aanbestedende diensten de Handreiking een plaats gaan geven in hun inkoopprotocol.

Bron: Bouwend Nederland, 21 november 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *