Aanbestedingen Oostvaarderskliniek Almere voor Architectuur en Technisch advies – Aanbestedingsnieuws

Aanbestedingen Oostvaarderskliniek Almere voor Architectuur en Technisch advies

Dit weekend verschenen 2 aanbestedingen voor de Oostvaarderskliniek in Almere van het Rijksvastgoedbedrijf. Een eerste aanbesteding is voor de architectuur. De tweede aanbesteding is voor technisch advies. De Oostvaarderskliniek (OVK) in Almere is een forensisch psychiatrisch centrum. Gericht op de veiligheid van de samenleving behandelt OVK patiënten met aantoonbaar risicovol gedrag, zowel klinisch als ambulant. Het aantal tbs-opleggingen, uitgesproken door de rechter, is in de afgelopen jaren gestegen.

Tegelijkertijd groeien de wachtlijsten voor plaatsing van justitiabelen in een tbs-kliniek. De OVK heeft al geruime tijd behoefte aan meer behandelplekken. De OVK is een van de weinige locaties waar nog een eventuele uitbreiding van behandelplekken gerealiseerd kan worden binnen een bestaande behandelsetting.

Foto: Pixabay.com/Wokandapix

Beide opdrachten staan genoteerd voor een looptijd van 27 maanden.

Voor de architectuur opdracht geldt:

Objectieve criteria voor de beperking van het aantal gegadigden:

– Criterium: S3. Ontwerpen ten behoeve van een operationele omgeving met een gefaseerde uitvoering.,

– Criterium: S2. Beveiliging in combinatie met 24-uurs zorg,

– Criterium: S1. Visie op vormgeving en gevoel voor context

Voor de adviesopdracht geldt:

– Criterium: S2. Ontwerpen ten behoeve van een operationele omgeving met een gefaseerde uitvoering.,

– Criterium: S1. Ervaring met verduurzaming project

De redactie van Aanbestedingsnieuws viel op dat het Rijksvastgoedbedrijf  heel wat te verbergen heeft. Nou kun je bij een TBS-instelling ook misschien voorstellen dat je niet alle bouwtechnische eisen op tafel gooit maar in dit geval houdt de RVB ook de eisen aan de aanbesteding geheim.

Om te voorkomen dat eenieder via raadpleging van door het Rijksvastgoedbedrijf op TenderNed gepubliceerde aankondigingen in het bezit kan raken van het definitiedocument en het PvE inclusief bijlage, zullen deze aanbestedingsstukken pas in de inschrijvingsfase via TenderNed beschikbaar worden gesteld en wel uitsluitend aan de gegadigden die een uitnodiging tot inschrijving hebben ontvangen en een
geheimhoudingsverklaring hebben getekend. Het Rijksvastgoedbedrijf beroept zich in dit verband op artikel 3.8.2 ARW 2016.

Kijk verder bij TenderNed:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/297047

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/297050

NDR

De regels zijn zo dat je pas bij deelnemen weet, wat de regels zijn. Zo weet je dus nooit of het een interessante opdracht is tenzij je er al voor aanmeldt.  En dat heeft gevolgen voor de gegadigdenvijver, waarin het zo bij voldoende belangstelling behoorlijk vissen kan worden in troebel water.

Als iedere geïnteresseerde architect zich aanmeldt als gegadigde heeft men er algauw te veel om te beoordelen en voor de architecten is dat ook niet prettig want die doen al die moeite naar alle waarschijnlijkheid voor niets, wegens te veel gegadigden. Het kan voor hetzelfde geld echter ook tot te weinig aanmeldingen leiden. Als bijvoorbeeld elke architect bij zichzelf denkt te klein te zijn voor de opdracht. Dan test je niet het beste uit de markt maar de leverancier die het meest in zichzelf gelooft, ongeacht de keiharde feiten.

Als je vist in troebel water, heb je door het zuurstofgebrek veel vissen aan de oppervlakte. Makkelijk vissen. Maar niemand heeft gezegd dat het ook de vissen zijn die je wil. Zo kun je uren kwijt zijn aan guppies vangen en denkt de vette vis door al die guppies dat tie maar beter om zwemt buiten de drukte, en was je beter af geweest met wat meer lucht voor de vissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *