Aanbesteding speed-pedelecs voor de politie – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding speed-pedelecs voor de politie

Foto: Pixabay

De Speed Pedelec betreft voor de Politie een nieuwe behoefte. Deze aanbesteding betreft de levering en het ROB (reparatie, onderhoud en banden) van de Speed Pedelecs. Ten behoeve van het binnen het primaire werkproces surveilleren op de fiets met elektrische ondersteuning die snelheden tot en met 45 km/ uur behaald, wordt de Speed Pedelec beschikbaar gesteld. De Speed Pedelec is beschikbaar in de herkenbare en onherkenbare variant. Dit middel maakt het mogelijk om een voetsurveillance om te zetten in een fietssurveillance met als doel de actieradius en de snelheid te vergroten. Inzet van de Speed Pedelec vindt plaats door heel Nederland. De opdracht heeft betrekking op:

  • De landelijke leveringen van Speed Pedelecs op diverse politielocaties in Nederland;
  • Het landelijke verzorgen van onderhoud van en reparaties aan de Speed Pedelecs van de Politie op diverse politielocaties in Nederland.

De Speed Pedelecs dienen beschikbaar te zijn in verschillende uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld:

  • Diverse framehoogtes;
  • Incidenteel maatwerk op verzoek van de Politie moet mogelijk zijn.

Hiermee kan invulling gegeven worden aan de behoefte aan Speed Pedelecs die is ontstaan om aan de “kerntaken basispolitie” en “specifieke taken zakelijk gebruik” te kunnen voldoen.  De Speed Pedelec betreft voor de Politie een nieuwe behoefte. Deze aanbesteding betreft de
levering en het ROB (reparatie, onderhoud en banden) van de Speed Pedelecs. Om een omvang en een evaluatieprijs te kunnen berekenen, heeft de Politie de volgende prognose opgesteld voor de levering van Speed Pedelecs gedurende de gehele looptijd van de Raamovereenkomsten (inclusief eventuele optiejaren). Deze prognose is uitgedrukt in staffels (dus niet in contractjaren) en bevat een initiële afname garantie van 200 Speed Pedelecs (onherkenbaar en herkenbaar) vervolgd door een staffeling waarbij tot aan een cumulatief maximum
van 1000 Speed Pedelecs. Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst is de verwachte verdeling tussen onherkenbare en herkenbare Speed Pedelecs 50%. 

De Politie behoudt zich het recht om gedurende de looptijd van de raamovereenkomst de opdracht uit te breiden en de aantallen substancieel te verhogen op basis van bijvoorbeeld:

  • Nieuwe vormen van mobiliteit binnen de politieteams;
  • Nieuwe inzichten in de verhoudingen tussen voertuigen (auto’s, bussen, etc.) en Speed Pedelecs.

Waarom er niet meteen wordt gewerkt met Delfast fietsen die 80 km halen is de vraag, die bij Aanbestedingsnieuws opkomt. Om zo’n rot scooter na te zitten kom je met 45km/h ook niet zover.

Bron: Tenderned/Negometrix 4 mei 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/194156

 

 

1 thought on “Aanbesteding speed-pedelecs voor de politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *