Aanbesteding Schoonmaak Scholen Nijverdal onder vuur – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding Schoonmaak Scholen Nijverdal onder vuur

Laatst geupdate op februari 7, 2021 door redactie

Een aanbesteding van scholengemeenschap CSG Reggesteyn in Nijverdal ligt onder vuur. Asito heeft een tweejarig contract met ingang van 1 januari 2018 gewonnen, dat 4x met 1 jaar verlengd kan worden. Verliezend deelnemer en huidige leverancier Care Dienstengroep, ook uit Nijverdal, is het niet eens met de uitkomst en heeft een kort geding aangespannen.

fragment website ©Reggesteyn 2017

De overeenkomst heeft een waakvlam-bepaling waarmee de tweede in rang een wachtkamerovereenkomst krijgt.  Dat is voor de nummer 2, Care Dienstengroep eindige echter als 5de van de 8 inschrijvers.

De berekenmethode van de aanbesteding is op basis van het gemiddelde aantal productie-uren tussen verschillende inschrijvingen, waarbij een score op het gemiddelde aantal uren de hoogste waardering krijgt. Als je precies gemiddeld scoort, krijg je een maximaal aantal punten. Daardoor kun je met bevriende inschrijvers de scorelijst beïnvloeden door met hetzelfde aantal productie-uren in te schrijven en zo een nieuw-gemiddelde te creeëren. Dat wordt versterkt, doordat de meest afwijkende inschrijvers (>15% afwijking van het gemiddelde) niet worden meegenomen bij de scoreberekening.

Blijkens de Nota van Inlichtingen waren de vestigingen in het verleden tevreden over de schoonmaak:

In Rijssen geeft men een kleine voldoende; 6,5.
Vestiging Noetselerbergweg is redelijk tevreden, de grote
schoonmaak is beter verzorgd dan vorig jaar. Weinig
nalooppunten.
Aan de W. De Clerqstraat is men redelijk tevreden en
heeft men graag wat meer oog voor details.

Volgens de advocaat van Care Dienstgroep zit het probleem met de aanbesteding hem echter in een vraag die niet duidelijk zou zijn waardoor de aanbesteding niet transparant is. Dat blijkt uit vragen van de lokale krant Tubantia. De uitspraak wordt 24 november 2017 verwacht.

Zie de Tender:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/documenten/akid/5b72d42b4bbf08eeabaa317f91682074/pageId/D909A/da/false/huidigemenu/aankondigingen/cid/467766/cvp/join

en zie verder: https://www.tubantia.nl/hellendoorn/care-wil-reggesteyn-in-nijverdal-en-rijssen-blijven-schoonmaken~a4a7c138/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *