Aanbesteding realisatie knooppunt Raalte nog niet in zicht – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding realisatie knooppunt Raalte nog niet in zicht

In 2018 hebben het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, provincie Overijssel en gemeente Raalte een bestuursovereenkomst gesloten voor de verbetering van Knooppunt Raalte. Dit is de kruising tussen de N35 en de N348, ook wel kruispunt Bos genoemd. Het voorkeursalternatief uit de bestuursovereenkomst is verder uitgewerkt. De gezamenlijke partners zijn tot de conclusie gekomen dat het in 2018 vastgestelde budget van €50.200.000,- niet toereikend is voor de realisatie van het project. Extra plannen, hogere inflatie etc.  betekende dat het budget opgehoogd zou moeten worden naar ruim €100.000.000,- Daarom moeten er keuzes gemaakt worden in en over het project. Dat kost tijd en heeft impact op de geplande realisatie.

De verbetering van Knooppunt Raalte is een lang gekoesterde wens. De aanpak moet zorgen voor een structurele verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming voor het knooppunt Raalte. Waar zowel auto-, trein-, landbouw-, fietsverkeer en voetgangers van profiteren.

De partners hebben gezamenlijk afgesproken op zoek te gaan naar extra budget voor de indexering.  Hiermee wordt slechts een deel van het benodigde budget gedekt. Er moet daarom worden gekeken wat er binnen het beschikbare budget wel mogelijk is, zonder toekomstige ontwikkelingen onmogelijk te maken. Daarom moeten de partners nu met elkaar ingewikkelde keuzes maken. Dit kost tijd en wij verwachten daar dit najaar meer over te kunnen vertellen. Het gemaakte ontwerp wordt nu niet gedeeld, aangezien deze nog kan veranderen.

Bron: Provincie Overijssel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *