Aanbesteding openbaar vervoer Friesland in voorjaar 2023 – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding openbaar vervoer Friesland in voorjaar 2023

©Zaz 2020

In het voorjaar van 2023  start de aanbesteding van het Friese openbaar vervoer. Als basis voor deze aanbesteding is het Ontwerp Programma van Eisen opgesteld. Hierin staan de minimale eisen waar de inschrijvende vervoerders aan moeten voldoen. Het uiteindelijke aanbod van de vervoerder kan dus uitgebreider zijn. Een ieder kan tot en met 20 januari 2023 reageren op het Ontwerp Programma van Eisen.

Door de effecten van corona heeft de provincie Fryslân gekozen voor een overbruggingsconcessie van twee jaar. Deze concessie loopt 14 december 2024 af. De provincie Fryslân verleent de nieuwe concessie aan een vervoerder voor de periode van 15 december 2024 tot en met december 2034.

Een van de belangrijkste uitgangspunten is om reizigers terug in het Friese openbaar busvervoer te krijgen en om nieuwe reizigers te winnen. Op het gebied van verduurzaming streeft de provincie ernaar om zo snel als mogelijk en in ieder geval vanaf 2030 alleen nog maar zero emissie bussen te laten rijden.

Van 7 december 2022 tot en met 20 januari 2023 kan iedereen die belangstelling heeft voor het openbaar vervoer reageren op het Ontwerp Programma van Eisen door een reactie in te dienen via www.fryslan.frl/busvervoer-fryslan. Nadat alle reacties zijn beoordeeld en afgewogen, stelt de provincie het definitieve Programma van Eisen vast.

De provincie verwacht in maart te starten met de aanbesteding.

Bron: Provincie Friesland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *