Aanbesteding N358 Skieding Zuid (Friesland) verwacht in februari 2023 – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding N358 Skieding Zuid (Friesland) verwacht in februari 2023

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

N358 Skieding Zuid. Foto: Google Streetview

De werkzaamheden aan de N358 zijn opgedeeld in Skieding Noord en Skieding Zuid. Eerst pakt de provincie de werkzaamheden aan Skieding Zuid aan. Het gaat daarbij om het deel vanaf de rotonde bij de kruising van de Folgersterloane en de Drachtsterweg tot aan het carpoolterrein bij de aansluiting op de A7. Later beginnen we met het deel vanaf de kruising tot en met de rotonde in Surhuisterveen. Dat is Skieding Noord. Voor Skieding Noord is nog niet alle grond in bezit van de provincie om de weg aan te passen. In 2023 gaan de provincie daarom verder met de onderhandelingen met de grondeigenaren. De verwachting is dat de benodigde grond in het voorjaar van 2023 in bezit is.

Om de kabels en leidingen bij Skieding Zuid te kunnen verleggen zijn er de afgelopen tijd bomen gekapt. In 2023 moeten nog meer bomen verwijderd worden, ook bij Skieding Noord. Voor deze bomen komen op een later moment nieuwe bomen terug. Dat zal gebeuren in het plantseizoen, als alle werkzaamheden aan de weg klaar zijn.  Van het aantal te slopen woningen is onlangs een woning gesloopt bij Surhuisterveen. In 2023 volgt nog een aantal woningen en bedrijfsloodsen.

De voorbereidingen voor de werkzaamheden aan Skieding Zuid zijn bijna afgerond. Dat betekent dat  in februari 2023 gestart kan worden met de aanbesteding van het werk. Als dat lukt, dan kan er voor de zomer van 2023 bekend gemaakt worden welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren. Voor Skieding Noord is het nog niet zo ver.  De provincie verwacht wel de voorbereiding van de werkzaamheden in 2023 te kunnen doen.

Bron: Provincie Friesland

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 18 januari 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *