Aanbesteding doorontwikkeling wijksteunpunt Edam-Volendam gegund aan SMD – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding doorontwikkeling wijksteunpunt Edam-Volendam gegund aan SMD

De SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening) maakt werk van een inclusieve samenleving in Zaanstreek-Waterland, West-Friesland en Amsterdam. De SMD gaat zich bezighouden met de doorontwikkeling van het wijksteunpunt in de gemeente Edam-Volendam.  Met deze gegunde aanbesteding draagt de gemeente bij aan het op- en doorbouwen van een toegankelijk, kwalitatief, houdbaar en betaalbaar hulpstelsel. Hulp die past bij wat inwoners kunnen en willen.

De SMD zal zorgdragen voor de inrichting van drie wijksteunpunten. Daar hoort ook bij de organisatie van vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning. Deze wijksteunpunten worden ingericht voor informatie, advies en verwijzing. Eén van deze drie wijksteunpunten krijgt eveneens een centraal telefonisch steunpunt.

Ook draagt de SMD zorg voor de aansturing van wijkgebonden ontmoetingsruimten van, voor en door buurtbewoners. Dat zijn: buurtkamers om de zelfredzaamheid van onze inwoners in hun directe omgeving te versterken, eenzaamheid te bestrijden en samenkracht te bevorderen. Waarbij de inwoners dichtbij en laagdrempelig activiteiten kunnen ondernemen in de leeftijd van 0-∞ .

Bron: Edam-Volendam 29 juni 2022

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *