Aanbesteding asbestsanering valt fors lager uit – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding asbestsanering valt fors lager uit

Een aanbesteding van asbestsanering van het buurthuis de Leunigjes in Poeldijk, valt aanzienlijk lager uit dan de gemeente had geraamd. Dat bericht Westlanders.NU. In het pand is eerder asbest aangetroffen, in plaathoudend materiaal, dat niet zorgvuldig was weggeruimd. Hierdoor zweefden er asbestdeeltjes door de lucht.

Het gaat om een bedrag van tussen de €150.000 en €300.000, waarmee is ingeschreven op de opdracht. De gemeente had €800.000 geraamd voor de opdracht. Gemeentebelangen en LPF noemen de bedragen fors.

Wethouder Peter Ouwendijk (vastgoed): “Het is goed dat we nu weten waar zich de besmettingsbronnen bevinden, zodat we nu een saneringsaanpak kunnen opstellen. Wij doen ons best om op korte termijn inzicht te krijgen in de saneringskosten van de besmette ruimtes. Ook willen we de inventaris die nog opgeslagen ligt, en schoongemaakt kan worden, in de besmette ruimtes veiligstellen.”

John Witkamp (LPF) en Kelly van Tol (Gemeente Belang Westland) hebben vragen gesteld aan het college van B&W, wat hiervan de oorzaak is.

  1. Hoe ziet het tijdspad van de sanering eruit, of te wel wanneer wordt er met de desbetreffende asbestsanering begonnen?
  2. Welk bedrijf zal namens de gemeente de begeleiding en aansturing van de asbestsanering gaan doen?
  3. Wat is de te verwachten datum waarop de wethouder met het voorstel voor een totaalplan komt met betrekking tot SC de Leuningjes in Poeldijk?

Bron: Westlanders.NU
http://www.deleuningjes.nl/?showall=&start=3

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *