A12 IJsselbruggen gegund aan Savera, Dura en Hollandia – Aanbestedingsnieuws

A12 IJsselbruggen gegund aan Savera, Dura en Hollandia

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie Savera IJsselbruggen zijn officieel gestart met de uitvoering van de werkzaamheden aan de stalen A12 IJsselbruggen bij Arnhem. Dit renovatieproject is het eerste grote twee-fasen project dat overgaat van de ontwerp- en onderzoeksfase (fase 1) naar realisatie (fase 2).

Rijkswaterstaat en Savera IJsselbruggen hebben in de eerste fase intensief samengewerkt aan het ontwerp. Om te bepalen wat de beste manier is om de stalen IJsselbruggen te renoveren, zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Afgelopen zomer bereikten beide partijen overeenstemming over ontwerp, uitvoeringsprijs, risicoprofiel en de planning.

Met de succesvolle afronding en goedkeuring van de eerste fase is nu de tweede fase gestart. De faseovergang is gevierd in het bijzijn van vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Dura Vermeer, Hollandia Services én het complete projectteam.

a12-ijsselbrug
©Rijkswaterstaat 2021

De twee-fasen aanpak is een innovatieve manier van samenwerken tussen Rijkswaterstaat en opdrachtpartner gedurende het hele traject: van ontwerp tot oplevering. Het is 1 van de nieuwe werkwijzen binnen het transitieprogramma ‘Op weg naar een vitale infrasector’. (Red AN:  Zie verder onder meer: https://www.pianoo.nl/nl/document/17877/plan-van-aanpak-op-weg-naar-een-vitale-infrasector)

De ervaringen en bevindingen naar aanleiding van de afronding van de eerste fase van dit project zullen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de twee-fasen aanpak. Meer informatie over de transitie aanpak en het project kunt u vinden op de website Op weg naar een vitale infrasector(externe link). Hier is een recente podcast(externe link) te vinden waarin Rosalie van Dijk en Koen van der Kroon dieper ingaan op de samenwerking.

Bron: Rijkswaterstaat, 19 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *