4-2-21 Webinar circulair bouwen met Tauw – Aanbestedingsnieuws

4-2-21 Webinar circulair bouwen met Tauw

Op donderdag 4 februari 2021, in de Week van de Circulaire Economie, organiseert Duurzaam Gebouwd het online webinar ‘Circulair Bouwen: hoe herbruikbaarheid van grondstoffen maximaliseren?’. TAUW draagt bij met de sessie ‘Circulariteit in contracten nu … en over 15 jaar?’.

Tijdens dit webinar staat de vraag centraal hoe de bouw- en vastgoedsector tijdens het bouwen herbruikbaarheid van grondstoffen maximaliseert en de kringloop volledig sluit. Wat zijn de kansen van circulair opdrachtgeverschap bij koplopende organisaties en hoe halen zij belemmeringen weg?

Om werkelijk circulair in te kopen en te bouwen zijn er nog veel stappen nodig. De initiatieven zijn talrijk, net als de invalshoeken. Niet zo gek als je het over zo’n breed begrip hebt. In een poging de circulaire economie grijpbaarder te maken benutten we prestatie-indicatoren zoals de milieukostenindicator en (in mindere mate) losmaakbaarheid. Een manier om nu stappen in de goede richting te zetten, maar is dit wel genoeg voor een circulairder systeem over 15 jaar? In dit webinar gaat Chantal Schrijver in op welke verdere randvoorwaarden nodig zijn om sneller grote stappen te kunnen zetten.

Chantal Schrijver werkt als adviseur duurzaam inkopen en samenwerken bij TAUW. Zij is betrokken bij een grote diversiteit aan projecten in de grond- weg en waterbouw voor onder andere Rijkswaterstaat, gemeente Amsterdam, provincie Utrecht en waterschap Rivierenland. Meestal aan de zijde van de opdrachtgever in de contractvoorbereidingsfase, maar ook aan de opdrachtnemerszijde of bij ‘platforms’ als CB23 en Klimaatverbond.

Daarnaast is Chantal trainer bij CROW en Bouwmeesters TAUW op het gebied van contracteren, oplossingsvrij specificeren en samenwerken. Duurzaamheid bereiken in de keten is een belangrijke rode draad in haar projecten. Dit doet zij door mensen binnen organisaties en ketenpartijen met elkaar te verbinden, waarbij ze inzicht geeft in hoe je duurzame impact kan maken en verzilveren.


Meer informatie en gratis aanmelden

Het volledige programma en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van Duurzaam Gebouwd.
TAUW-relaties kunnen zich gratis inschrijven voor het webinar met de actiecode WEBCIRBOUTAUW.

TAUW-sessie ‘Circulariteit nu … en over 15 jaar?’

Donderdag 4 februari
11.15 – 11.45 uur

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *