19-1 TNO workshop Circulaire Bouwproducten financieel waarderen – Aanbestedingsnieuws

19-1 TNO workshop Circulaire Bouwproducten financieel waarderen

Bent u leverancier van (circulaire) bouwproducten, maar is het realiseren van een circulair businessmodel een uitdaging omdat de berekening van de restwaarde van uw product lastig is? Of ontwikkelt u circulaire bouwprojecten, maar verdwijnt het duurzame voordeel omdat uw projecten gewoon ‘lineair’ afgeschreven worden? TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Workshop ‘Circulaire bouwproducten financieel waarderen’ op 17 januari hoe het anders kan.

DEELNEMEN? REGISTREER NU!

Stel uw deelname aan deze workshop veilig en registreer vandaag nog.

REGISTREREN
©TNO 2018

INZICHT IN RESTWAARDE GEBOUWEN EN BOUWPRODUCTEN

Restwaarde van circulaire bouwproducten wordt door verschillende belanghebbenden op een andere manier of zelfs helemaal niet meegerekend. Daardoor wordt de circulaire potentie van het product niet of onvoldoende gerealiseerd. Dat is zonde, en TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Week van de Circulaire Economie aan dat het anders kan. Tijdens onze workshop introduceren we de Residual Value Calculator (RVC). Deze is in de afgelopen maanden met economen en bouwspecialisten in prototype ontwikkeld. Het is een methodologie om restwaarde te berekenen van bouwproducten of -elementen. De RVC is een rekenmodel waarmee leveranciers en gebruikers inzicht krijgen in de waarde van de bouwproducten aan het einde van hun functionele levensduur.

MAAK KENNIS MET DE RESIDUAL VALUE CALCULATOR

Tijdens deze workshop nemen experts van TNO en C2C ExpoLAB u mee in de aanpak achter het prototype van de RVC en wat deze voor uw organisatie kan betekenen. U krijgt inzicht in de belangrijkste factoren waarvoor we hebben gekozen, waarom we focussen op bouwproducten, en hoe we verder willen gaan. Al onze keuzes, en meer, willen we bij u toetsen in deze interactieve workshop. Want we beseffen dat dit enkel het begin is en dat er nog veel verdieping, toetsing en validatie van de methodologie gedaan moet worden. Daarvoor hebben wij een vervolgproject in gedachten met praktijkorganisaties. Ook over dit initiatief leert u ook meer tijdens de workshop.

PROGRAMMA WORKSHOP 17 JANUARI 2019

10:00 uur – Ontvangst
10:15 uur – Inleiding door Bas van de Westerlo (C2C Lab) & Willemijn van der Werf (TNO): De aanleiding om samen te werken op het ontwikkelen van de restwaarde methodologie
10:45 uur – Hoe bereken je de restwaarde van hele bouwproducten door Sanne van Leeuwen (TNO) en Mohammed Chahim (TNO): de binnenwand als testcase
11:45 uur – Een voorbeeld uit de praktijk
12:15 uur – Afsluiting en hoe nu verder
12:30 uur – Lunch
13:00 uur – Einde programma

Wanneer: donderdag ochtend 17 januari van 10:00-13:00 uur |tijdens de Week van de Circulaire Economie
Waar: TNO Zeist – Utrechtseweg 48, gebouw 1 – Zeist
Door wie: TNO & C2C ExpoLab
Voor wie: publieke en private partijen met een rol in de bouwsector, zoals bijvoorbeeld leveranciers van bouwmaterialen, overheden, ontwikkelaars/aannemers, onderzoeksinstellingen, financiële organisaties, taxateurs, Communities of Practice in de Bouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *