Zuid-Holland zoekt scheepseigenaren voor aanbesteding duurzame schepen – Aanbestedingsnieuws

Zuid-Holland zoekt scheepseigenaren voor aanbesteding duurzame schepen

Zuid-Holland start met een aanbesteding voor ondernemers die willen investeren in de verduurzaming van hun schip. Scheepseigenaren kunnen zich melden om mee te dingen in de aanbesteding. In totaal worden er 30 scheepseigenaren gezocht. Naast verduurzaming van scheepvaart, dragen de ondernemers ook bij aan de kennis over emissiereducerende technieken voor de binnenvaart.

De binnenvaart moet investeren in schonere schepen. Zuid-Holland wil in zijn geheel schonere schepen, maar met name ook schonere motoren en/of brandstof. Zo kan de uitstof van stifstofoxiden en fijnstof worden teruggebracht.  De provincie heeft daarvoor aanvullende fondsen van de EU (Clinsh) en investeringspartners gevonden.

©ZaZ 2015

Gedeputeerde Rik Janssen: “De binnenvaartsector is een belangrijke schakel in de logistieke keten. Om ook in de toekomst concurrerend te blijven moet de sector nu investeren in schonere schepen. Vanuit het CLINSH project ondersteunen we hen daarbij.”

Voor het project worden scheepseigenaars gezocht, die alternatieve brandstoffen of andere emissiereducerende technologieën hebben. Op deze schepen wordt apparatuur geplaatst en wordt gedurende 1 tot 2 jaar continu de uitstoot aan boord gemeten. Dit levert waardevolle informatie op over de milieuprestaties én operationele kosten bij toepassing van de verschillende technieken.

Voor de aankoop en installatie van de technologie kunnen de schippers tot 50% van de werkelijke kosten ontvangen inclusief een onkostenvergoeding van maximaal €10.000,- per schip. De schippers die al met een emissie-reducerende technologie of alternatieve brandstof varen kunnen per schip max. €10.000,– onkostenvergoeding krijgen.

Om op de hoogte gehouden te worden van de aanbesteding kunt u uw naam en e-mail adres achter laten op onderstaande website. Klik op de button ‘tender registration’. Vragen? Mail naar tenderclinsh@pzh.nl

Zie
https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/@15970/proef-binnenvaart/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *