Zaandam dreigt Fred Kroket te verliezen na aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Zaandam dreigt Fred Kroket te verliezen na aanbesteding

Gemeente Zaandam houdt een aanbesteding en dreigt zo uitbater Fred Kroket kwijt te raken, die bij de gevangenis in de buurt een standje heeft. Dat bericht het Noord-Hollands Dagblad, gisteren. De ondernemer werd al eerder getroffen door het stroomnet.  Bovendien moet hij in áfwachting van de uitkomst van de aanbesteding voor 2 horecakavels op de nieuwbouw locatie in het parkeerterrein, zelf zijn zaak nog verplaatsen van de gemeente.

De aanbesteding is 11 april op TenderNed geplaatst, meldt verder bijzonder weinig behalve een indicatief plan waarvan het zonder legenda maar wat gissen is wat de bedoeling is van de paarse pijlen op de horeca vierkanten.

Gemeente Zaanstad is voornemens om een Europees aanbestedingstraject te starten voor de uitgifte van twee horecakavels op het bedrijventerrein HoogTij in Westzaan. De horecakavels gaan onderdeel uitmaken van een deel van HoogTij waarop ook een truckparking voorzien is.

De marktconsultatieleidraad schept wel iets meer helderheid, al blijft het beperkt tot:

“De horecakavels gaan onderdeel uitmaken van een deel van HoogTij waarop ook een truckparking voorzien is. Dit betreft het gebied nabij de Kleine Steng waar ook het tankstation is gevestigd. Op dit moment wordt de truckparking ontwikkeld. In het schetsontwerp zijn, naast parkeerplekken voor vrachtwagens, bestelbusjes en
personenauto’s, ook twee uitgeefbare kavels opgenomen. Op deze kavels is horeca beoogd. Het schetsontwerp (indicatief) treft u als bijlage 1 bij deze leidraad aan. De locatie kent drie verbindende ankers: het bestaande tankstation, horeca locatie 1 en horeca locatie 2. Het hart van de locatie is de truckparking als onderdeel van Hoogtij. Het gebied wordt verder zo groen en duurzaam mogelijk ingericht.

Zowel de truckparking als de horecavoorzieningen dragen bij aan een verbetering van het  vestigingsklimaat op Hoogtij en omgeving. In dit kader zullen de horecavoorzieningen een toegevoegde waarde leveren aan de truckparking alsmede het bedrijfsleven, bezoekers en omwonenden van HoogTij. Tot slot dienen beide horecavoorzieningen onderling versterkend (niet concurrerend) te werken. De truckparking wordt in eigen beheer door Gemeente Zaanstad ontwikkeld
en geëxploiteerd.

Deze marktconsultatie heeft drie doelen:
– De haalbaarheid van de aanbesteding te toetsen;
– Input verwerven t.a.v. de kwaliteit en de daaraan gekoppelde geschikte
beoordelingsmethodiek (‘hoe te gunnen’);
– Inzage in de kansen en risico’s van het aanbestedingstraject.

Bron:

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220509_80552370

Huurcontract Fred Kroket loopt 1 mei af: en dan?

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/258702/documenten

©Zaandam 2022

NDR:

Bepaald niet het eerste geval van kleine zelfstandige ondernemers nog een hartkwaal bezorgen door te aanbesteden. De strandvegers, de uitvaartdichters, de taxichauffeur Waaksma, fietshandel Costa onder Muiderpoort, het is om te huilen … Je doet je stinkende best maar wordt ervoor beloond met een einde contract en geen zicht op verlenging tenzij via een slopend proces waarin je het moet opnemen tegen misschien wel de MacDonalds, de KFC en andere grote franchises met een veel langer uithoudingsvermogen en groter begrip van bureaucratische paarse krokodillen, in een proces waarvan de uitkomst ongewis is en het aantal deelnemers onbekend. Het bevoordeelt grote ondernemers, maar ook niet altijd, zo zie de zeesluis bij BAM. Uiteindelijk zijn we allemaal verliezers.

Veel werk en met een grote kans dat je het voor nop doet. Daar trapt een ondernemer geen 2x in. Dit geintje met niet beloond worden voor goed en gewaardeerd werk, ook wel bekend als stank voor dank, haalt de lol uit het aanbesteden voor iedereen. Het vernietigt ontzettend veel, de koers naar de afgrond wordt pas echt ingezet als Fredje Kroketje in een andere gemeente zijn patatten beter kwijt kan, en dan blijven de truckers nog achter met een vegan wortelbar of een gefrituurde sprinkhanenkraam of nog jarenlang niks omdat een aanbesteding niet tot het gewenste resultaat leidt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *