Yvette Naaijkens van Heijmans Tendermanager van het jaar – Aanbestedingsnieuws

Yvette Naaijkens van Heijmans Tendermanager van het jaar

Gisteren is in de Heerlickheid van Ermelo de SMA Tendermanager van het Jaar 2019 verkozen. Winnaar is Yvette Naaijkens, Manager Verwerving Beheer en Exploitatie bij Heijmans, zij werd door een unanieme vakjury gekozen. Met haar strategische, complete en zeer klantgerichte aanpak is Naaijkens succesvol .

Naaijkens verwierf het grootste onderhoudscontract ooit op de Nederlandse markt. Daarmee draagt zij bij aan de ontwikkeling en professionalisering van het tendermanagement-vak.scoorde de afgelopen jaren 9 uit 10 trajecten waar zij met haar team op inschreef. Die succesrate realiseert ze met een zeer vakvolwassen aanpak en nuchtere insteek. Uit het juryrapport: ‘Je stapt niet zomaar in een tenderproces zonder een duidelijk plan en randvoorwaarden. Je spreekt altijd vanuit de klant, verzamelt de juiste expertise om je heen en laat je niet afremmen door interne beperkingen.’ Ook laat Naaijkens zien dat aandacht voor team en teammotivatie cruciaal is bij het winnen van tenders en dat overwerken
niet nodig is als je het proces goed organiseert. Recent sleepte zij met haar team het grootste Bouw & Infra onderhoudscontract op de Nederlandse markt binnen (onderhouden en (ver)bouwen van terreinen en terminals op Schiphol met een contractwaarde van cumulatief 100 miljoen Euro per jaar).

De Tendermanagement van het Jaar verkiezing is een initiatief van SMA en Cinfield, deal- en  tendermanagement adviesbureau. De drie finalisten, naast Naaijkens waren dat Mark de Bruijn van Canon Nederland en Astrid Herren van HEYDAY Facility Management, zijn vervolgens op de finaledag nog eens uitgebreid ondervraagd door de zeskoppige vakjury. De vakjury, met name commercieel directeuren en uit diverse branches, deed naar eigen zeggen veel inspiratie op doordat de deelnemers uit zulke verschillende werelden afkomstig zijn en ieder hun eigen signatuur hebben ontwikkeld om tenders te benaderen en managen.

De jury bestond uit:

©Cinfield 2019

Naam Bedrijf Functie
Peter Kanninga Ballast Nedam Infra Commercieel Directeur
Rob de Laat IRIS Corporate Finance Associate partner
Roy Fuijk Ahrend Commercieel Directeur
Marjolein van de Veerdonk ManpowerGroup Commercieel Directeur
Ursula Blom Antea Group Directeur Contracten & vergunningen
Eric Fransen CM.com Commercieel Directeur

Bron: Cinfield 21 juni 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *