Woo verzoek voorraad medische hulpmiddelen gepubliceerd – Aanbestedingsnieuws

Woo verzoek voorraad medische hulpmiddelen gepubliceerd

Het Ministerie van VWS heeft een WOO-verzoek gepubliceerd over een aanbesteding van de UBR | HIS  voor een voorraad van medische hulpmiddelen. Besluit op een verzoek om informatie over de aanbesteding ‘RescEU physical medical stockpile of medical equipment’, een aanbesteding die volgens de “versnelde procedure” in de markt is gezet.

De inschrijvingen zijn getoetst door de HIS. Een van de openbaar gemaakte stukken betreft een summiere beoordelingshandleiding van 17 maart 2021.  Voor de  aanbesteding hebben diverse gegadigden zich gemeld van grote leveranciers: Philips, Draeger en OneMed, GE Healthcare en Siemens.

In het WOB-verzoek is ook een dagvaarding van GE Healthcare opgenomen, met rolnummer: C/09/610998 KG ZA 21-395. GE heeft lage scores gekregen en Philips juist op 4 van de 5 criteria alle punten gescoord en daarmee ook de aanbesteding gewonnen.  Ook de, door GE gewonnen uitspraak is erin opgenomen.

De uitspraak is niet te vinden op rechtspraak.nl

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/woo-besluiten/2024/04/29/besluit-woo-verzoek-aanbesteding-resceu-physical-medical-stockpile-of-medical-equipment

https://open.overheid.nl/documenten/0dc34eef-2425-4e83-a19d-e5ec777767b1/file

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *