Leiden wil schouwburg verduurzamen – Aanbestedingsnieuws

Leiden wil schouwburg verduurzamen

De gemeente Leiden is van plan om de Leidse Schouwburg te verduurzamen. Dat gaat dan om het uitvoeren van bouwkundige en installatietechnische maatregelen; om het energielabel van de Leidse Schouwburg te verbeteren met als doel de CO2-emissie voor dit gebouw te verlagen.

Het Werk betreft diverse werkzaamheden, zowel installatietechnisch als bouwkundig, met als doel het verduurzamen van locatie Leidse Schouwburg. Zowel de bouwkundige als de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige verduurzamingsmaatregelen zijn in aparte bestekken beschreven en uitgewerkt. De installateur voert de coördinatie uit voor het gehele project: zowel bouwkundig als de E- en W-installaties. Er is rekening te houden met de continuïteit van de bedrijfsvoering van de gebruiker van het gebouw. Voor een volledige beschrijving van de werkzaamheden verwijzen wij u naar de Bestekken (Bijlage 1 en/of 2).

Fragment ©Michiel1972 2007 – bron Wikicommons

 

Perceel 1

De werkzaamheden hebben tot doel het gebouw te verduurzamen. De bouwkundige werkzaamheden aan bestaan in hoofdlijnen uit: • het vervangen van enkele beglazing door isolerend monumentenglas; • bij een aantal kozijnen zal een compleet raam vervangen worden en waar vervanging van de beglazing niet mogelijk is zal op een aantal locaties een achterzetraam geplaatst worden; • verder zijn er bouwkundige en constructieve werkzaamheden ter ondersteuning van de installaties.

 

Perceel 2

Het werk betreft het realiseren van verduurzaamheidsmaatregelen voor werktuigkundige- en elektrotechnische installaties. De werkzaamheden aan de installaties bestaan in hoofdlijnen uit: • toepassen warmte terugwinning in diverse luchtbehandelingskasten; • vervanging koelmachine door een lucht/water-warmtepomp voor het change-over systeem in de luchtbehandelingskasten; • vervanging deel verlichtingsarmaturen door LED-armaturen.

Bronnen: Tenderned / Selectieleidraad, 22 mei 2024

Zie ook:

https://tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/337011

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 23 mei 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *