Westlandse Entree wint Wippolderlaan aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Westlandse Entree wint Wippolderlaan aanbesteding

Provincie Zuid-Holland maakte bekend dat de Wippolderlaan renovatie N211 wordt gegund aan aannemer Westland Entree. Eerder werd via TenderNed een gunningsbericht bekend waaruit blijkt dat de opdracht is gegund aan Mobilis en Van Gelder. De weg wordt verbreed van 2×2 naar 2×3 rijstroken en met een rotonde en fly-over, zo bleek uit een ander persbericht over een informatieavond en de projectpagina.

Voor de verbreding van de N211 worden de bruggen over de Zweth en de Molensloot ook aangepast. Over de Molensloot komt een nieuwe brug. De bestaande brug over de Zweth wordt gerenoveerd en daarnaast bouwt men een nieuwe brug.

De provincie Zuid-Holland organiseert samen met aannemer Westlandse Entree op donderdag 29 februari a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond over het project. De informatieavond wordt gehouden in de aula van basisschool De Fontein, Laan van Wateringse Veld 462 te Den Haag.

Bron: Zuid-Holland,

Naschrift redactie AN:

Dat klinkt weer als en Gunfirst beslissing. De redactie van Aanbestedingsnieuws vindt deze gang van zaken zeer opmerkelijk. Dit houdt in dat bewoners opnieuw pas na inkoop worden geïnformeerd, als het project al vastligt. De normale gang van zaken is dat bewoners vóór de inkoop al geïnformeerd zijn en konden participeren in het proces en ook -indirect- in de keuze voor ondernemers. De participatie wordt zo uit het proces gesaboteerd. Als bewoners het niet eens zijn met de overheid over het nut van een wegverbreding (meer wegaanbod leidt juist tot meer verkeer) dan horen ze er pas wat van nadat al bindende afspraken met de aannemer zijn aangegaan.

 

Aanbestedingsnieuws.nl berichtte al eerder over de Wippolderlaan. Toen hadden we alleen nog de beschikking over een visual die hier als hoofdafbeelding is gepost.

Zie: Mobilis- Van Gelder wint reconstructie N211 Wippolderlaan

Inspectie en inrichting binnensportvoorzieningen Delft

©Zuid-Holland 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *