Wel 114 inzendingen voor Waterinnovatieprijs – Aanbestedingsnieuws

Wel 114 inzendingen voor Waterinnovatieprijs

De jury voor de Waterinnovatieprijs moet maar liefst 114 inzendingen beoordelen. De waterinnovatieprijs 2018 is een stormachtig succes. Er zijn maar 5 prijzen te verdelen onder de winnaars, in 4 categorieën: waterveiligheid, schoon water, voldoende water en circulaire economie.

De innovaties variëreen ster van gewone renovaties en kleinschalige projecten zoals de smart vislift en toiletpapier voor de oeverbeschoeiïng en vuilwerende kanogoten. Ook zijn er grotere projecten zoals een omgekeerde stormvloedkering sluit de rivieren af van de zee, waardoor de uiterwaarden volstromen en het water gebruikt kan worden om de nationale droogte te bestrijden en een nieuw eiland voor de kust van Noord-Holland genaamd IJmonde.

Niet alle innovaties zijn ook nieuw op de markt. Een andere opvallende deelnemer is de afvalhaai, een drone die afval zelf detecteert en opzuigt en gegevens over de waterkwaliteit verzamelt. De afvalhaai, de Waste Shark wordt al ingezet in Dordrecht. Alle projecten zijn te bekijken via: https://www.waterinnovatieprijs.nl/projecten2018/

Op 29 november wordt de prijs uitgereikt in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Naast een kunstwerk ontvangen de deelnemers de mogelijkheid gebrui te maken van een intensief versnellingstrajecct van 9 maanden. De jury is onder leiding van Lidewije Ongering, secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bron: Unie van Waterschappen 14 september 2018

Naschrift redactie:

Het bericht op www.uwv.nl is inmiddels aangepast naar 124 inschrijvingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *