Weerd Grafhorst Dostal en Heijmans winnen opdrachten RWS onderhoud oost Nederland – Aanbestedingsnieuws

Weerd Grafhorst Dostal en Heijmans winnen opdrachten RWS onderhoud oost Nederland

Rijkswaterstaat heeft een aanbesteding voor het variabel onderhoud aan de wege

A27 en Hagesteinsebrug.
Footo: Google Streetview

n en viaducten in de regio Oost-Nederland gegund. De opdracht is onderverdeeld in een perceel Noord en perceel Zuid. Voor perceel Noord heeft de Combinatie Van der Weerd Grafhorst/Dostal Wegenbouw de opdracht gegund gekregen en voor perceel Zuid is dat Heijmans Infra.

Voor deze opdracht is een raamovereenkomst opgesteld met een looptijd van 4 jaar. De Raamovereenkomst Verhardingen en Kunstwerken (ROK VK) borduurt voort op het variabel onderhoudscontract dat vorig jaar bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland is aanbesteed. Met deze contracten geeft Rijkswaterstaat invulling aan een nieuwe inkoopstrategie: Samenwerken In Onderhoud (SIO).

Matthijs Pot en Guus Harmsen:

‘Ons ketenproces vraagt om meer samenwerking in de fase waarin de onderhoudsbehoefte bepaald wordt. Hier heeft zowel de markt als Rijkswaterstaat veel kennis over en het is zaak om die bij elkaar te brengen. Met de SIO-aanpak zijn we slagvaardiger en dat is hard nodig om de enorme opgave met de beschikbare capaciteit en krapte op de arbeidsmarkt aan te kunnen.’

Bron: Rijkswaterstaat, 8 december 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *