Webinar Prorail Week van de Circulaire Economie – Aanbestedingsnieuws

Webinar Prorail Week van de Circulaire Economie

ProRail viert de Week van de Circulaire Economie dit jaar met een gevarieerd, online programma over de transitie naar een klimaatneutrale en duurzame spoorsector. Samen met Pakhuis de Zwijger verzorgt Prorail van 1 tot en met 5 februari elke dag webinars over diverse aspecten van het circulair bouwen aan sporen en stations.

ProRail grijpt de Week van de Circulaire Economie aan om met overheden, aannemers, start-ups, studenten, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester kansen en dilemma’s te bespreken voor de circulaire toekomst van het Nederlandse spoor. Om zo versneld onze ambities voor een duurzame samenleving te halen.

In de webinarserie bij Pakhuis de Zwijger gaat Prorail onder meer in op de rol van grote opdrachtgevers en de samenwerking met de markt, praktijkvoorbeelden van circulair ontwerpen en bouwen, andere financieringswijzen, mislukkingen en successen tot zo nu toe, en de lessen die hierui

©Prorail 2021

t geleerd zijn. Deelname aan de webinars is gratis. Kijk hier voor meer informatie over het programma.

De opgave van Prorail is helder: als spoorsector wil men in 2050 volledig circulair bouwen aan sporen en stations.

We moeten daarom bewuster omgaan met beschikbare materialen en inzetten op hergebruik van materialen en grondstoffen. En we moeten af van afvalproductie. De spoorbranche zet al flinke stappen in de goede richting, maar om deze duurzame ambitie te halen moet er nog veel gebeuren.

Bron: Prorail, 21 januari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *